Reklama

Tramal

Ben (Út, 21. 1. 2014 - 01:01)

Ach jo, proc takovi lide nemam i v mem realnem zivote, proc jsou jen nekde schovani, tolik hodnych dusi, jenom tady virtualne, pritom vsude kolem, ale musim, jinak bych asi nemohl a takto se mi dostala aspon pomoc! Hlavne praci musim zvladat, to by na mou psychiku pak jakakoliv ztrata znamenala, neumim si vubec promitnout co! malem skrz tu vec, diky ktere vas ted na druhou stranu zase ale mam, ano a trávu si na spaní jako LÉK také musím dát! Je to neuvěřitelný lék, pomáhá mi to spát, jinak nic! Pomáhá mi naše příroda, díky které ráno vstanu a jsu jako úplně nový člověk. koncentruje se to v mém těle přesně a pouze na ty věci, se kterýma má moje tělo největší těžkosti, nevím jak je vůbec možné, že ta rostlina to ví, ale to nevadí, pro mne je důležité že je taková a její látky si naprosto rozumí s látkama které má člověk.. také nejsem lékař, mám jen selský rozum, ale žádný lékař v mém životě mi nikdy ani z 1% tak nepomohl, přitom mne to dříve naprosto vůbec nezajímalo, to je strašná chyba, já možná ani nemusel dospět až k panické poruše a úzkostem a nyní jako třešeň na dortu tramal, já vím, v mém případě jak mi říkáte že málo, ale když pro mne to bylo asi nějak více jak možná pro tebe Jezevčíku i celé balení vůbec nic. Přitom já si chtěl před dvěma měsíci původně pouze pomoci s migrénou :-( A už nebudu rušit, děkuji moc, Ben.

Ben (Út, 21. 1. 2014 - 01:01)

ne Jezevciku proboha ne!! To co jsi sem napsal, mi uplne tajilo dech a cele jsem si to zkopiroval a cetl na wc furt dokola! Prosim pro mne ty mas hrozne velkou cenu, je uplne jedno kdo jsi, jak vypadas a cokoliv, ale i kdyby ti tu kdokoliv co psal, tak je to jedno, protoze ty pomahas, teda aspon me, vzdyt toto si ani nezaslouzim, takto mi nikdo nic nepovidal snad nikdy a ty jsi mi to vse venoval hlavne citim to tak - pro me a jak pises o me citlivejsi psychice, to je vse pravda, uzkosti a ty veci vsak vis jak to mam, nic na me poznat neni, kazdy si mysli ze ja jsu snad ten nejveselejsi clovek ktery vidi vse ruzove, ale to je mozna jenom tim, ze mam takovou mirumilovnou povahu a jsu moc citlivy, ach jo jak jsu rad, ze to tady muzu napsat, protoze je to anonymni, jinak bych to nedokazal a prakticky je to stale uzavrene ve mne a tak to bude cely zivot. Tady ale ne, je to nahoda, mozna osud, ale i velka nahoda ze jsem nasel toto forum, skrz strach z tramalu, nakonec se objevis ty a na misto ne jen tramalu mi jsi ochotny psat tak uzasne veci a nevedomky mi pomahat i v jinem! To tve vytiskle si musim precist vickrat, jsu z tebe uplne vedle, Ty jsi hrozne moc hodny!! Nikdo mi tak nikdy nepsal,ja ti pak napisu, musim jit do postele,pes tu spi vedle mne uz 3 hodiny, prosim neutec z tadyma,moc te o to prosim. staci kdyz budes tady,stejne se jinak stydim :-(i tak stale potrebuji pomoci s tramalem,ale snazim se, diky tobe a holkam tady mi to jde,to vse mi dela v hlave psychika,ale i tak je to hruza,i kdyz je to blud:-(bojim se toho a to jsem jedenkrat proti tvym davkam tehdy na tu hlavu musel vzit az 8 tobolek ze zoufalosti bolesti hlavy, tehdy nevedom si co to proboha pro mne bude znamenat.Minimalne to, ze ted mne znas a ja tebe!A vubec vy vsichni mne ted znate.Ja pak napisu, uz mam taky slzy az mezi klavesnici a pismenkama zas k vuli tramalu a proto ze vas mam rad :-( Jezevciku zatim pa!! Ja si te hrozne vazim!Diky tobe se mi zas lip jde dal a nebojim se jako pred 14 dny! Ben

Jezevcik (Po, 20. 1. 2014 - 20:01)

Jezevčíku Sally i Pavlo moc...Jojo, Bene, jen tak dal a ani nebudes vedet, ze jsi kdy mel jakelovi potize s nejakym skurvenym Tramalem. Jeste jednou mi muzes verit, ze te tve "priznaky" v zadnem pripade nejsou zpusobeny prave zasranym Tramalem, ktere tolik lidskych zivotu jiz definitivne znicil (a mnohe dohnal az do uplnyho konce... casto dokonce do DOBROVOLNEHO konce... zel, i tak tyhle pripady konci, tak aj te to pro vsechny dostatecnou vystrahou, do prdele!!!).
Kazdopadne, ty, Bene, nejsi tenhle pripad. Alespon nim rozhodne nebudes, pokud ten Tramal jedneho dne konecne definitvne zahodis uz v zivote o nej radsi ani nezavadis (samozrejme, vyjimkou by byl pripad, kdyby jsi proste NUTNE potreboval kvuli AKUTNE SILNE bolesti neco ucinneho... jasne, ze v takovem pripade by ti lekari s radosti pichli injekci nejakeho toho "radostneho koktejlu", po kterem by ti bylo taaaaaaak kraaaasne, ale to je asi tak vsechno...)...
Ja ti mohu o sobe na margo zasrany Tramalu rici jeste neco. Cele moje tramalove -- nazvyme to klidne -- snazeni o dosahnuti toho kyzeneho stavu (z hlediska psychiky, presne to mam totiz tedkom na mysli) se potkavalo s jednim neuspechem za druhym. Vubec nevim cim to muze byti, ale na mne zkratka cely slavny Tramal VUBEC neposubi tak, jako napr. co i jen 50mg na kterehokoliv bezneho cloveka. Samozrejme, ze mluvim o uplnych zacatcich, kdy praveze beznemu jedinci tech 50mg skutecne staci k tomu, aby se jeho TOTALNE MIZERNY psychicky zivot zmenil NAAAAAHLE v prochazku ruzovym sadem, kdy tenhle clovek je najednou schopen vsechno zvladat (zejmena jeste k tomu v praci, kde je TAK nutne), nic jej nevyvede jen tak z miry, proste nastava PRESNY OPAK toho, jak se po psychicke strance citil do doby, nez do sebe dostal prvni tramalovu tabletu (nebo prvni tramalove kapky, to je prast jako uhod).
Ja jsem v zadnem pripade Tramal nepotreboval kvuli nejakym bolestem... ba coz!!! Dokonce, i kdyz se mi pak nejake ty bolesti objevili (zejmena pak napr. bolesti zad) a ja jsem si proste s klidem uzil Tramal s tim, ze prece jde o analgetikum (i kdyz opioidne), tak proc by mne to nemnelo po jeho aplikaci projit??? Jenze... ejha... to je dalsi zvlastnost. Mne totiz cely zasrany Tramal nezabiral ani jako analgetikum (!!!).... pritom to je jeho primarni urceni, jako lek... proste Tramal je opioidni analgetikum pro stredne, az tezke bolesti (priblizne)... No a vidis... i kdyz by clovek cekal, ze mu prave tenhle debilni lek zabere ALESPON jako analgetikum (kdyz jiz nedokazal zabirat jako opioid vylepsujici naladu), tak co jsem samozrejme nezjistil??? No proste jenom to, ze mne vlastne VUBEC nefunguje prave ani jako analgetikum. A tohle samo o sobe memu vnitrnimu ja, ktere jeste porad melo tendenci se toho odporneho leku drzet zuby nechty s presvedcenim, ze to proste NENI MOZNE, aby ten spropadeny Tramal nezabiral, kdyz jinym lidem zabiral uplne bez problemu pri davkach, dejme tomu 50-100mg uplne v pohode, mne sameho hnalo k tomu, abych zacal davky zvysovat.
A prave v dane chvili jsem zacal jit doslova "pres mrtvoly"!!! Mnel jsem k dispozici (a vazne to pro mne nebylo lehky sehnat... to jiz takovou Zelenou Medicinu splasi temer kazdy, ale kdyz dojde na tyhle leky... ktere jsou patricne kontrolovany, pak je to jiz o neco tezsi... jenomze vzdy se najdou hyeny, ktere si na prodeji tehle latek radi privyrobi, zejo... takze nakonec i ja sam jsem se prave k takovehle "lidske hyene" (nebo to nazvyme rovnou... "dilerovi lekarskych leku") dostal a dana entita mi byla ochotna -- jak jinak -- Tramal vesele prodat... a bylo fuk jestli v tabletove forme, nebo li jako Tralgit, t.j. tekuty Tramal)...
A tak jsem tedy mel k dispozici napokon Tramal ve formach tablet (rovnou muzu rici, ze dany zpusob aplikace byl pro mne proste ABSOLUTNE nulovy... mozna, kdybych sezral komplet celou krabicku... ale jinak... proste NIC!!!)... A tak tedy prisel na radu Tralgit. Tam je to kapatko na vrchu flasky kapanek takove zavadejici, protoze jiz jedno streknuti z kapatka prestavuje rozhodne vice miligramu Tramalu, nez by clovek v dane chvili chtel (nebo nechtel...). Tak jako tak, velice rychle jsem zjistil, co ktere streknuti z lahvicky znamena z hlediska poctu miligramu... No a tepre PAK TO CELE ZACALO V PLNE MIRE!!!
Co bylo nejdulezitejsi a to je pro mne vlastne nejdulezitejsi az dodnes... (a zaroven PEVNE VERIM, ZE TO ZAPUSOBI NA PRIPADNE DALSI ADEPTY NA TRAMALOVE PEKLO) bylo zjisteni, ze ja jsem z nejakeho prapodivneho duvodu vuci pusobeni Tramalu pomerne DOST ODOLNY (jinymi slovy: ma hranice tolerance byla od prvniho dne z nejakeho prapodivneho duvodu zodvihuta proklate VYSOKO, nevim, mozna v tom maji prsty i ty psychiatricke leky, ktere jsem do te doby uzival, proste nevim, jenom vim, jak to cele bylo). A kdyz rikam, ze pomerne DOST, tak to taky tak myslim... Mne napr. ani NAHODOU nestacilo vseho vsudy napr. takovych 200-500mg (a pritom opakuji -- byl jsem na Tramalu uplne novy, takze zadne predesle zkusenosti, ktere by meli sanci zpusobit pripadnou VYSOKOU TOLERANCI voci tomuhle preparatu rovnou vylucuji -- nikdy jsem zadne leky na baze opiatu nebral, ani nic podobneho).......... Takze, nenene, zadne takove davky (jak rikam, klidne kolem 500mg i vice) jsem vlastne vubec necitil. Uz jsem si i casto rikal, ze vzdyt ten typek mne nakonec totalne dostal a proste mi prodal (za nemale penize) obycejne placebo a nic vic!!! Jenze, div se svete, takhle to rozhodne nebylo. Prodal mi skutecne to, co i sliboval. V tabletove i tekute forme. Takze v tomhle problem vazne nebyl. Nu............. a tak bezel den na den... pricemz moje psychika na tom byla tradicne primo hruzostrasne... Tim vice mne skutecne SRALO, ze ten odporny, hnusny Tramal, za ktery jsem jeste vysolil nemale penize, mi nakonec VUBEC... ale VUUUUUUUUUBEC nepomohl. Jedine, co se delo bylo to, ze jsem mel cca 2 moznosti, co udelat dal (alespon docasne po tech 2. mesicich pravidelneho kazdodeniho uzivani ve VYSOKYCH davkach):
1) uzivat i nadale Tramal napr. ve mnozstvi cca 200-500mg (jako uplny zacatecnik, pripadne vice, jestli by to nestacilo) a pripadne to kombinovat alespon s minimalni castkou alkoholu, jelikoz je znamo, ze opiaty a alkac pekne krasne vzajemne zvysuji ucinek jednoho i druheho... Jenomze, zaroven taky chlastani alkoholu a zrani Tramalu muze velice rychle vest k epileptickemu zachvatu. Mne to vsak bylo v dane chvili totalne jedno. Proste jsem jen hledal NECO, co by me konecne ulevilo od vsech mych psychickych problemu, ktere byly na nevydrzeni (a prave v danem case jsem jiz ukoncoval jistou PNku, ktera se vsak dotykala jinych problemu, na ktere mi, paradoxne doted zabira prave Zelena Medicina a uz jsem to tady kdysi i stihl mezi reci vzpomenout).
Nu... a tak se i stalo, ze jsem postupne davky Tramalu zvysil jiz na hodnoty cca 800mg, ba troufam si rici, ze mozna v pripadech meho totalniho zatemneni mysly az na hodnotu napr. 1000mg (!!!). Ano dobre to ctete, nemate zadne zrakove potize, zejmena ne ty, Bene, pro ktereho vlastne celu tuhle zasranou zpoved pisi, aby jsi se skutecne KONECNE probral ze sna tezkeho. Ja jsem vazne klidne zral i 1000mg Tramalu denne a to si jeste klidne troufam rici, ze mozna ve chvilich, kdy i TATO VYSOKA HODNOTA pro mne byla proste jen takovym slabym "vydechnutim", jsem si na jazyk klidne nakapal napr. dalsich 10-20 kapek, coz je ti doufam jasne, ze to znamenalo klidne i dalsich cca 200mg (!!!!).

Takze fajn, klidne jsem si rano nadelil napr. 800mg a JEDINY VYSLEDEK toho celeho (a v podtstate presne tentyz vysledek se dostavoval i pri zasranych 1000mg!!!) byl ten, ze jsem se citil "tak trochu" mimo... K cemu bych to tak nejlepe prirovnal, protoze je mi jasne, ze napsat zde "citil jsem se tak trohu mimo" je pro zdejsi lidi, kteri hledaji mnozstvi odpovedi na pekelni lek jmenem Tramal, ponekud nedostatujici. Jaaaaa snad ani nevim. Popisuje se to nesmirne tezko. Je to primo umerne hodnote toho, kdyby se napr. nekdo ptal zkuseneho astronauta, jake je to vlastne TAM HORE... ve vesmiiiiiru!!! Co by cloveku tenhle astronaut asi tak rekl? Mohl by mu to 100x ruzne popisovat, stejne je jasne, ze pokud si clovek neco takoveho nezazije na vlastni kuzi a dokud to neuvidi na vlastni oci, pak zkratka neuveri. Tot cele.
Faktem je, ze dejme tomu, ano, byl jsem z tech vysokych davek Tramalu "kapanek" sfetovany, ale nemelo to vlastne vubec nic spolecneho s pocitem nejakeho stesti nebo euforie... Proste jsem byl spacifikovan a tim to haslo. Jenomze, na presne tyhle ty potreby jsou tady uplne jine leky a ne zadne opiaty. Mne to vsak tehdy bylo fuk... (a rovnou rikam, ze v danem case jsem nebyl zadny teenager... ani nahodou, moc dobre jsem vedel co a jak, tim spise jsem touzil po nejakem zasranem leku, ktery by mne dostal konecne zpatky do nekdejsiho stavu)...

Priznam se, ze mam za sebou zkusenosti s ruznymi druhy vsemoznych drog. Nanestesti (nebo prave naopak -- mozna prave NA ME VLASTNE STESTI)... jedine stara dobra Zelena Medicina se projevila jakozto jediny spolehlivy lek na tisic + 1 neduhu vseho druhu, takze prave tahle jedina tzv. "ilegalni" latka (z hlediska drvive vetsiny ostatnich krajin) dokazala to, co nedokazalo nic, cemuz jsem byl chtej-nechtej vystaven do jiste doby, dokud jsem to vicemene nedostal do vlastnich rukou.
Protoze.. kdybych k tomu mel pristoupit z hlediska latek, ktere jsem mel tu moznost vyzkouset (a mnohe z nich jednoznacne vice, nez li jen jednou). Muzu jit pekne rad za radem, aby to bylo UPLNE presne a aby napokon i tady Ben definitivne pochopil pres co cesta vede a pres co vede mozna tak most sestaveny z krabicek od sirek...
Takze. Fajn, jen se na to kouknime a muzeme hodnotit (dopredu koholiv upozornuju, ze to tady pisi je

Sally (Ne, 19. 1. 2014 - 16:01)

Nechcem tu davat ziadne "lekarske-teda laicke" rady, ale poznam ludi, ktory cely tyzden abstakov prezili vdaka Diazepamu. Potom je ho ale nutne okamzite vysadit. Ja by som ho pouzila iba na prekonanie fyzickych abstinencnych priznakov, takze pre Bena to neplati. Este raz upozornujem, ze nie som lekar a hovorim iba zo skusenosti inych!

kenny (Ne, 19. 1. 2014 - 15:01)

Zdravim vsechny, jsem zavisla na tramalu,napsal mi jej muj neurolog na silne bolesti zad,mam vyhrez plotenky,na operaci nechci.Vubec jsem nemela ani paru jake svinstvo to je,nyni beru rok,dostala jsem se na davku cca 200mg denne,nyni 4den abstinuji,jiz ponekolikate, a reknu vam je to peklo,vy kdo uvazujete nad tramalem okamzite na naj zapomente.nevim jak dlouho ten abstak bude trvat,muze nekdo poradit?Mam 2leteho prcka,musim fungovat,pritel o me zavislosti nevi,vse svadim na chripku,prvni dbva dny jen silena unava ,3den neskutecne bolesti nohou,rukou,krece,zvraceni,prujem,celjovy tres a hlavne nechut a neschopnost cokoliv udelat,na cokoliv
se sousttrdit,jako kdyz mate silnou chripku.Poradili mai na tythle stavy diazepam,trochu to pomaha.Beru ,5mg rano a to same vecer.Jak dlouho tohle.bude trvat?Prosim podelte se o zkusenosti s vasim abstakem a ci vam pomohko,nechci byt fetak,chci byt zase normalni,ale mit to doma nevaham a beru dalsi,kvuli tem stavum,nastesti nemam a nechci

Ben (So, 18. 1. 2014 - 22:01)

Jezevčíku Sally i Pavlo moc Vám všem děkuji, moc mi všichni pomáháte každým slovem co od Vás mám. Doktoři, nebo ten můj nedokáže nic!!! Jinde to říkat nechci, tak mám jenom Vás všechny tady!
Zkusím Jezevčíku to vše co si psal, o mě máš pravdu, vím že to možná více moje povaha prožívá, já za to ale nemohu a moc se snažím a snažit budu.
Dokonce jsem zkusil tramal vysadit ještě jednou úplně a asi po 24 hod. kdy se pomalu po dalších 6 hod. rozběhl až ke 100% ten příznak a to vše, co určitě ani nemusím popisovat, stále jsem hrozně myslel prostě na vaše texty které mi stále lítaly před očima a držel jsem a držel, 2 hodiny byly hrozné, potom to bylo stále stejné, ale já to stále zvládal, prostě já mám pocit, že to mám šanci zvládnout,ale jak si psala Pavlo Ty-myslím že se vším mi moc a moc pomáháte,ale pravda je,že je tu ten malý problém,takto doopravdy do práce nemohu jít,to je naprosto vyloučené,opravdu to nejde.Vím že bych to dokázal,ale musel bych nějak dostat prostě k tomu nutné volno,tak to budu muset nějak vymyslet,vůbec nevím ovšem jak,o práci mám strach asi jako hodně lidí:-(Navíc moje práce je náročná na koncentraci,jsu tlumočník německého jazyka a dělám hodně složité technické překlady,nemohu si dovolit dělat chyby.Proto jsem tedy opět vzal nejmenší možné množství tramalu,při kterém jsu schopný hlavně pracovat.Prostě musím,nejde to bez,ale díky tomu mému testu,jsem se dostal zase na menší dávku,což je ohromný úspěch a to vše je jenom díky VÁM tady a vůbec ne díky doktorům,to je vzhledem k nim na tom to smutné,že mi pomáhají lidé jako jste Vy,mám Vás moc rád!Dám sem o mě zprávu,jak to tedy postupně vypadá,třeba to někdy pomůže i jiným, pokud to zvládnu já díky Vám i s mou panickou poruchou,pak věřím,že i další lidé budou šikovní a zvládnou to,i když to třeba pro někoho nebude nejlehčí,asi třeba jako pro mě:-(Jezevčíku a to konopí jsem si ještě jednou vyzkoušel i tedy při stavu bez tramalu-pomáhá mi!Hned při úplném vysazení to bude moje hlavní záchrana a VY! Ben.

Katarina (So, 18. 1. 2014 - 14:01)

Zajdi do centra bolesti,tam...Pavlo 00, co máš za nemoc? To je mi tě líto, že nemůžeš bez toho existovat. Také si myslím, že závislost je menší zlo, než nesnesitelné bolesti.
Naprosto to nechápu u těžce nemocných lidí, kterým odmítají opiáty, z důvodu závislosti.
A ještě se chci zeptat, těch 2x 150mg jsi brala jak dlouho? Díky za opověď.
Já jsem na podobné dávce čvrtý rok a snažím se snižovat, ale moc mi to nejde.

Pavla 00 (So, 18. 1. 2014 - 11:01)

Zajdi do centra bolesti,tam Ti upraví léčbu. Nasadí silnější léky....

MvJ (So, 18. 1. 2014 - 00:01)

Twe běžte do p*dele s tím vaším slaboučkým tramadolem, vůbec mi nezabírá, jsem po něm jen zfetovanej a agresivní, dejte mi něco, co mi zabere na záda nebo si to fakt hodím, už skoro brečím bolestí a doktorka mi na to nic silnějšího nedá, asi je lepší smrt než závislost podle ní :( Dejte mi naději, prodejte mi nějaký opiát ... :/

Odborník (Čt, 16. 1. 2014 - 22:01)

http://www.youtube.com/watch?v=IgCpa1RlSdQ

Pavla 00 (Čt, 16. 1. 2014 - 21:01)

A taky držím palce Benovi, aby se mu podařilo ten Tramal vysadit...Já si tím teď prošla, i když jen při změně opioidu a vím, že je to těžké..Kdysi jsem i radikálně snižovala dávky ...Neumím si představit, že bych třeba pracovala..Taky jsem ty stavy nyní rozdýchávala a bylo to lepší..Drž se..

Pavla 00 (Čt, 16. 1. 2014 - 20:01)

Neházím konopí do žita :-)...Věřím i v jeho sílu, ale na mě to nějak moc neúčinkovalo..Děkuji za tip na knihu.Určitě na ni kouknu..Taky jsem hodně o konopí za poslední měsíce načetla a věřím, že je to výborná bylinka...Dnes jsem první den úplně bez Tramalu..Přecházím na tu Palexii.Bylo to celkem děsivý týden plný šílených stavů a bolestí..K té 50 mg Palexii 2x denně jsem si kapala 12 kapek Tramalu za den, když jsem už nemohla vydržet.Zhubla jsem dvě kila a jsem vyždímaná jako citrón..Palexii mi lékařka zvedla na 100 mg 2x denně..Ale stejně to ty bolesti netlumí tak, jak bych si přála..Nikde jsem nenašla srovnávací tabulky k rotaci opioidů..Spíše našla, ale Palexie je nová, tak není nikde uvedena..Zajímalo by mě,jakému množství Tramalu odpovídá ta 100mg Palexie..? Nevíte náhodou? Jestli nejsem na slabší dávce, než jsem brala ten Tramal ve 150mg.

Pavla 00 (Čt, 16. 1. 2014 - 20:01)

Neházím konopí do žita :-)...Věřím i v jeho sílu, ale na mě to nějak moc neúčinkovalo..Děkuji za tip na knihu.Určitě na ni kouknu..Taky jsem hodně o konopí za poslední měsíce načetla a věřím, že je to výborná bylinka...Dnes jsem první den úplně bez Tramalu..Přecházím na tu Palexii.Bylo to celkem děsivý týden plný šílených stavů a bolestí..K té 50 mg Palexii 2x denně jsem si kapala 12 kapek Tramalu za den, když jsem už nemohla vydržet.Zhubla jsem dvě kila a jsem vyždímaná jako citrón..Palexii mi lékařka zvedla na 100 mg 2x denně..Ale stejně to ty bolesti netlumí tak, jak bych si přála..Nikde jsem nenašla srovnávací tabulky k rotaci opioidů..Spíše našla, ale Palexie je nová, tak není nikde uvedena..Zajímalo by mě,jakému množství Tramalu odpovídá ta 100mg Palexie..? Nevíte náhodou? Jestli nejsem na slabší dávce, než jsem brala ten Tramal ve 150mg.

sally (Čt, 16. 1. 2014 - 02:01)

Ahoj Bene, musim priznat, ze poznam velmi vela ludi, ktori prezivali al. prezivaju odvykanie od navykovych latok (kedze sa im snazim pomahat). Ja som sice Tramal pozila len raz a nic mi z toho nebolo zato v predoslych prispevkoch som pisala, ze tiez mam skusenosti s liekmi, (ale ineho druhu a bohuzial tiez navykove), ale skusenosti s dalsimi ludmi mam neurekom. Moja mamina mala zaskripnuty nerv na krcnej chrbtici. Lekari jej dlho nevedeli zistit, co je s nou vlastne v neporiadku a tak uzivala Tramal vyse tristvrte roka, kym nesla na operaciu. Vcera som sa jej na to pytala a teda, uzivala cca. vyse 600mg. denne. Ale ziadne abstinencne priznaky!!!! Isla rovno na operciu a ani si neuvedomila, ze jej v podstate odobrali drogu. Preco to sem pisem... Myslim, ze zavislost tam uz asi bola, ale ona o tom nevedela a tak to aj vdaka operacie v pohode prezila... Takisto ako kopec ludi. Nesustred sa uz na to a zober si priklad. Tie zle pocity (psychicke) trvaju max. tri tyzdne az mesiac, ak nemas inu poruchu. A fyzicke max. 4-5 dni. Ale verim, ze v tvojom pripade je to uplne v pohode. Daj vediet, ako pokracujes! Jezevcik to pekne napisal. Ak budes potrebovat radu, kludne pis! Drz sa!

Jezevcik (Čt, 16. 1. 2014 - 01:01)

Sally, děkuji za Tvou...Bene, Bene, Bene!!! Co to tady, safra, zase jednou vidim?! Uplne evidentne se tomu vsemu poddavas... z psychickeho hlediska. Pritom napr. tadyhle na tomhle foru ti muzeme 100x psat, ze to vsechno, co prozivas, je ve tvem pripade zarucene spusobeno jen a jen doslovnim "odrbem" ze strany tveho organismu. Zkratka... tyhle vsemozne navykove latky maji svoje konkretni vice ci mene presne davky, po kterych jiz clovek skutecne zacne citit napr. abstinenci priznaky. Ale jo, kdyz jsi me tedy k tomu dohnal, tak ja sam se ti priznam, ze nejenom, ze znam spustu lidi, kteri na Tramal skutecene TOTALNE dojeli... ale i ja sam jsem ho jistou dobu doslovne "zneuzival", jelikoz jsem hledal kyzenou ulevu od psychickych problemu. JENZE!!! V te dobe jsem mel relativne dobry pristup k tehle droze (a priznejme si, ze zkratka nejde o nic jineho nez li drogu... a je zbytecne si namlouvat, ze jde o neco jineho jenom proto, ze to predepisuji lekari). Cely tenhle "slavny" Tramal jsem primarne v tekute forme (Tralgit) uzival zhruba 2 mesice...... a to ve skutecne vysokych davkach, jelikoz te nizke na mne z nejakeho duvodu temer vubec nezabirali.
Po jiste, neprilis dlouhe dobe mi tenhle zasrany lek zkratka dosel... A ja si jednoznacne uvedomil, ze jiz beztak mam zivot dostatence zkurveny na to, abych si ho napr. i nadale kurvil srackou typu Tramal!!! Proste chapes??? Cele je to jen a jen o tvem vlastnim roshodnuti. Nikdo do tebe ten Tramal cpat nebude, pokud to nebudes ty sam. Jo, abych nezapomnel. Ber na vedomi, co jsem ti psal ohledne doby MEHO zneuzivani Tramalu... A to ve skutecne v dost vysokych davkach, ktere by zrejme standardne vetsinu lidi na cely den poslala do sladkeho opioveho spanku... Ne tak v mem pripade (ja jsem zrejme celkove urcity prirodny ukaz, jelikoz na mne jen tak lehce jednotlive leky nezabiraji).
Nu... a muzu ti rici jedno. Bylo totalne fuk, ze jsem ten Tramal zral snad 2 mesice kazdy den ve vysokych davkach... Sice jsem pak citil UPLNE JEMNE abstinencni priznaky... kdyz rikam, ze UPLNE JEMNE, tak to tak taky myslim, protoze moc dobre ovladam stav abstaku mezi nejakym Tramalem a napr. lekem na baze BZD!!! Neda se to proste porovnat, at delas co delas. Napr. takovy Tramal po cca 2 mesicich pravidelneho uzivani (ve vysokych davkach) je porad v podstate prochazka ruzovym sadem oproti tomu, co se zacne u cloveka odehravat v momente, kdyz cele leta zere leky na baze BZD a napr. pak mu ze dne na den dojdou (t.j. v zasade temer okamzite zacina dochazet k abstinecnim priznakum). Kdyz jsi tak vzpomenu na ten Tramal... po 2 mesicich uzivani... muzu rovnou rici, ze jsem v podstate nemel zadnou vyraznou chut nakopnout si ho znova. A celkove, z hlediska fyzickeho, jsem sice mozna byl o TROSKU nervoznejsi, nez li za jinych okolnosti (a podotykam, ze ja jsem specialne na verejnosti nervozni temer porad, diky jedne z mych diagnoz), ale skutecne si nemyslim, ze by to bylo nejak obzvlast postrehnutelne... dotetka mam spise dojem, ze cela ta zalezitost byla jen a a jen otazka psychiky. T.j. rozhodne neslo o vyslovene fyzicky projev.
Prave proto, mily Bene, ser na to, co jsi si mozna dotedka precetl ohledne pripadnych abstaku na Tramalu a pod. Vsechno jsou to JENOM KECY!!! Kdyz to chces vedet, tak vlastne mozna i ja sam ti tady PISU TOTALNI KECY, KTERE TY SAM, JAKO JEDINEC, ZKRATKA NEPOTREBUJES!!!
Ale ok... muzu ti jeste klidne rict, ze nanestesti az moc dobre znam panickou poruchu a nejenom to. Takova PP utoci praveze primarne na psychicky stav cloveka + s radosti vyuzije i pripadne fyzicke "slabosti", nebo jak to nazvat. Jenze co napr. takova agorafobie??? A co socialni fobie??? Prave tyhle diagnozy jsou pro cloveka skutecne maximalne omezujici. O stridavych depresich ani nemluve.
Takze... Bene. Rovnou ti pisi, ze budu rad, jestli se napr. i na tohle vsechno ozve to prapodivne Satanovo dite nebo jak se to jmenuje..... Jiz delsi dobu sleduji, ze dana "entita" (protoze vazne nemam predstavu kdo se muze ukryvat za danou prezdivkou) ma v podstate velice trefne komentare... jediny problem je v tom, ze sve nazory/komentare pise uplne bez obalu, cimz si zrejme i tady na tomhle foru dana entita udelala jiste nepratele. Alespon tak to vidim ja...
Takze, Bene. A ted mluvim i za meho jezevcika (presneji receno jezevcicku v pokrocilem veku ;))... Smankote, zkus se kapanek zklidnit... Zakup si i ty bylinne pripravky, ktere jsme ti tady vzpominali. Zejmena Melatonin na kvalitnejsi spanek, ale rozhodne neuskodi ani ruzne -- specialne -- cinske bylinky. Ono je toho na trhu spoustu, spise je problem si vybrat vhodnou kombinaci.
Jenze, kdybych nevedel v jakem si momentalne stadiu (alespon za poslednich par mesicu)... udelal bych napr. to same, o cem jsem tady psal s Pavlou 00 a pokud se nepletu, tak rovnake tema jsme tady probirali i s uplne jinou osobou (ale to se mozna pletu, sorry, ale nemuzu si pamatovat uplne vsechno).
Jenze... da se rici, ze ty sam jsi se o tom jasne zminil a vyjadril svuj nazor, jestli si dobre vzpominam.
Mluvim ted o skutecnem LEKU v podobe Cannabis Indica & Cannabis Sativa. Cely svet o tom jiz davno vi, jenom v nekterych castech sveta (jako je i napr. byvala vychodni evropa a tak dale a tak podobne) se nejnovejsi informace ohledne vedeckeho lekarskeho vyzkumu tehle kytky krasne zatajuje, jak jen to jde...
Pritom snad jiz kazdy druhy uvedomely obcan vi, ze cannabinoidy v trafce dokazi lecit celou dlouhou radu nemoci... Mohl bych taky klidne napsat komplet cely seznam, ale nepovazuji to za podstatne, jelikoz primarne cvokari (a pridruzeni lekari) si stejne budou delat co chteji. Zajimave, ze je dnes jiz jasne prokazano, ze cannabinoidy v konopi dokazi doslova SELEKTIVNE vyhledavat napr. rakovinove bunky....... a nasledne je zacit napadat a soubezne s tim i definitivne likvidovat. Ale jasne... tohle predse nase lekare nezajima, jelikoz maji smlouvy s jinymi dodavately sracek, ktere dokazi organizmus v prvni rade dokonale likvidovat. Co napr. takova chemoterapie, kde jednotlivi zamestnanci, kteri prichazeji nejakym zpusobem do kontaktu s chemo-latkou, ZASADNE pouzivaji VSECHNY MOZNE ochranne prvky, t.j. zejmena RUKAVICE a taky OCHRANNI MASKU S FILTREM... To cele pro pripad, ze by jim chemo-latka padla na zem a tim padem by v budove OKAMZITE nastalo stadium bezprostreniho CHEMICKEHO NEBEZPECI!!! (jinymi slovy: CHEMICKA KONTAMINACE)
Je zajimave, ze mnoho lidi o tehle vecech moc dobre vi, ale radsi drzi -- jak se rika -- hubu a krok. Ja o tom vim take, pokousel jsem se jiz alespon neco udelat, no muzes hadat jak to asi tak dopadlo...

At je to jak chce... na zaver se ti, Bene, pokusim poradit snan uz jen jedine. Pokud teda nemas z psychickeho hlediska zadnou jinou sanci na -- alespon -- docasne zlepseni sveho psychickeho stavu. Jelikoz moc dobre vim, co to znamena panicka porucha, taky vim, co to znamena akutni agorafobie a socialni fobie............ vrele ti doporucuji na zvolneni celkoveho stresu konopi. Presne tak, jak jsem to tady udelal jiz parkrat pred tebou. Jenomze konkretne ve tvem pripade jde prvni krat o to, ze ti to doporucuji vyslovene z psychickeho hlediska... Konopi jako takove je zkratka LEK... Je to LEK pro ty z nas, kterym zadne jine tzv. "bezne psychiatricke leky" nezabiraji. Mnozstvi cvokaru totiz neni -- jak jinak -- dodnes schopno pochopit, ze by mohla existovat nejaka kyticka, ktera proste lidem s psychickymi problemy dokaze zabirat klidne 1000x ucinneji, nez jakkykoliv lek, ktery je cvokar schopen predepsat (mam na mysli zejemena ruzne antidepresiva, ktere skutecne nezabiraji kazdemu). Pak to dopada tak, ze jelikoz jiz cvokar neni schopen predepsat nic kloudnejsiho, nez jsou ty jeho slavne antidepresiva... pristoupi k necemu mnohem tvrdsimu... v prvni rade k BZD (takze to si muzes rovno pripsat na konto regulerni silnou zavislost) a treba taky tzv. neuroleptika, casto oznacovany taky jako antipsychotika. Priznam se, ze co tohohle leku tyce, dodnes netusim na jake konkretni baze vlastne funguje... Tim spise, ze po jeho uziti (napr. 50mg ucinne latky Kvetiapin) a pripadnem ulehnuti na luzko (napr. jen kvuli tomu, ze si zkratka chces na cca 15 minut dachnout) si muzes byt temer na 100% jisty, ze jednoduse zaspis a probudis se nejdrive o par hodin... (pokud te nahodou neco vyslovene drazdiveho neprobudi). A prosim pekne, cvokari jsou co se Kvetiapinu tyce schopni zajit uplne klidne az na hodnotu 100mg (!!!), i kdyz sami priznaji, ze jde o NOCNI davku... Tak jako tak... prijde ti to normalni??? Protoze mne ne... a to jiz pomerne dlouhou dobu.
Prave tohle byl ten duvod, proc jsem sveho casu (priznam se, ze i diky studiu jisteho blize nespecifikovaneho smeru na Filozoficke fakulte) pristoupil k prubnuti jisteho druhu samo-lecby v podobe konopi...
Oh, yeah!!! Dodnes si pamatuji na uplne prvni nahuleni a nasledne nevericne zjisteni, ze vsechny me negativni psychicke problemy byly kompletne mimo!!! Pritom jde o udalost zhruba 7 let zpatky... Muzu vsak zodpovedne rici (a nemuseji mne k tomu tlacit zadni hajzlove), ze za posledni roky bych nebyt konopi byl na tom znatelne hur... osobne bych se nedivil, kdyby jsem snad skoncil i v lecebne. A to cele jen diky tomu, ze mnozstvi lidi dodnes nechape co vlastne konopi skutecne znamena (krome jineho) pro lidskou psychiku. Dokaze cloveka zklidnit, dostat do kapanek povznasejiciho se stadia (zalezi od uzivetalova zkusenosti) a celkove prinest ulevu temer kazdemu organu v lidskem tele dle potreby.
Nu... a tohle vsechno najednou dokaze jedna jedina kyticka... a samozrejme, mnohem, mnohem vice!!! Tak at se pak zadny cvokar nedivi, ze se lide radeji obraceji na osvedcene recepty misto toho, aby zrali jak dobytek ty jejich ciste chemicke pripravky z labaku.

Takze.

Ben (St, 15. 1. 2014 - 21:01)

Sally, děkuji za Tvou zprávu, promiň, já tu chvilku nebyl, k tomu všemu jsem dostal ještě teploty, asi chřipka, tak to je opravdu příšerné.. To co si mi poradila, mu určitě zkusím říci, protože já to opravdu mívám hodně intenzivní, zřejmě moc všechno nebo nad vším zbytečně moc přemýšlím do nekonečna, až se to stočí do negativních stavů a úzkostí.. O to horší je to nyní s tím tramalem, snažím se moc a moc bojovat, už jsem ubral o 4 kapky na dávce a tělo to trošku poznalo, ale dává to tím abstinenčním příznakem vědět ne tak silně a já to jsu schopný nějak vydržet, pálí mě trochu jen ruce, občas záchvěv divného stavu ale jde to, dokonce i když si nevezmu tu TIAPRA, já jsem zjistil, že ona mi stejně nic moc nedělá a nebo bych jí musel vzít více, ale to bych opravdu musel zůstat doma.. Kéž by to mé tělo zvládalo ten systém postupného nenápadného ubírání po kapkách, já bych se asi zbláznil štěstím.. A pokud by to už pomohlo mě, tak potom už by to muselo opravdu pomoci snad každému, když si k tomu všemu připočtu mé již stávající úzkosti a nespavost, se kterou se to všechno jistě ještě násobí.. S tím dýcháním, to mi také dokonce už i taťka poradil ať to vyzkouším, on má dokonce nějakou knihu a on sám hodně rád takové různé věci dělá a tak to s ním musím všechno vyzkoušet a ať mi poradí aspoň pro začátek něco, co by mi mohlo pomoci.. Zkusím ty nádechy jak píšeš, musím všechno zkusit. Sally jsi zlatíčko!! Velmi a velmi děkuji, že mne dodáváš sílu, ani nevíš jak mám vždy radost! Já sem určitě napíšu jak se to se mnou vyvíjí, třeba to také může někomu pomoci, nebo jakkoliv se přimět mít více síly, já třeba moc cítím, když na to nejsu sám, tak už jen psychicky mi to neuvěřitelně pomáhá, u mne je to takové .. Ben..

sally (Po, 13. 1. 2014 - 11:01)

Bene, skusal si s psychologom kognetivno behavioralnu terapiu? Mne to na paniku velmi zaberalo. Tvoje pocity velmi dobre poznam. Ja som nejaky cas (asi tri mesiace) uzivala Diazepam. Potom som si zacala citat diskusie o zavislosti a uz to islo. Mala som paniku, ze to bez D. nezvladnem, nosila som ho so sebou vsade a hlavne pri soferovani, tam ma chytala najvacsia panika, co bolo samozrejme nebezpecne. Pri tejto terapii sa ti snazi psycholog vyvolat stav paniky a ty sa ho ucis zvladat. Mne to pomahalo a potom, ked som raz musela sama zvladnut cestu (cca. 1700 km), prekonala som si sice peklo, ale vyliecilo ma to. Zistila som, ze su to iba pocity, ktorym ked sa nepoddam, ustupia. Samozrejme, ak sa zacnes na ne sustredit, mozes skoncit aj na centralnom prijme. Dobre je vyhladat si na internete aj dychove cvicenia, ktore mozes pri atakoch pouzivat. Naozaj pomahaju. Ide hlavne o hlboke nadychy do brusnej dutiny a pomale vydychy. Treba si to skusat a pomalinky to pojde. Snaz sa ten Tramal uplne vysadit a uvidis, ze za par tyzdnov budes v poriadku!:-)

Ben (Ne, 12. 1. 2014 - 22:01)

Jezevčíku!!! Ještě bych ti chtěl něco napsat! Já si četl, jak tu píšeš o tom konopí! Toto musím napsat! Jednou mi to známý zkusil dát na uklidnění, zná mne také leta .. První jsem moc kašlal a ty běžné věci, protože nekouřím, ale teda neuvěřitelná věc a zásadní se pro mne stala! Já díky dvakrát vdechnutí té trávy a on má velice kvalitní, mohu během deseti minut neuvěřitelně blaženě usnout, žádné léky nepotřebuji na tu mou nespavost, já to sem původně psát nechtěl, nevěděl jsem, že tady bylo zmíněno i o tomto! Ale jsu smutný tedy, že mi to nepomáhá s tím tramalem, to já samozřejmě již zkoušel:-( Ale jinak musím osobně říci a to já nikdy nechtěl mít s konopím nic společného, asi jsem si hrál na pitomého slušnáčka, jennže toto je něco jako dar !! Zklidní mne to a já usínám jako v pohádce! (Neplatí to tedy jen nyní při mém hloupém případu s tramalem, se kterým mi pomáháte) Jak to ale zvládnu, opět na spaní občas použiji konopí, je pravda, že člověk je po tom i trochu vzrušený, tak to mám potom v trenkách veselo, ale stejně vždy sladce usnu, nikdy bych to nevěřil a nyní se také přikláním byť jako laik, ale ze selským rozumem, když to lidé přeci používali tisíce let, tak to prostě jednoduše není jen tak, to mi nikdo toto nevymluví a to já nikdy takovéto věci nevnímal a bral jsem to za hloupost. Není to hloupost! Je to zázrak, mám to již 4 roky, v žádném případě žádná závislost, žádné vedlejší účinky jsem nikdy nepocítil a to jsu celkem slaboch proti lidem s pevnou zdravou psychikou. Prostě mi to pomáhá! Jako by to vědělo naprosto přesně, kam se to má napojit, to jsem tady ještě tedy chtěl napsat a moc a moc pozdravuju pejska! Jezevčíčka!! zatím ještě stále smutný Ben :-( ...

Ben (Ne, 12. 1. 2014 - 22:01)

Mily Bene... Absolutne...Jezevčíku a Sally!
já vám moc děkuji za pro mne tak moc důležité jakékoliv slovo a Vaši jakoukoliv pomoc, já ani nevím, jak se Vám za to vše mohu odvděčit:-( Máte naprostou pravdu, že by to u mého těla mohlo být z největší části právě psychikou, protože já opravdu trpím deset let nespavostí a během této doby se u mne vypěstovala panická porucha, tak mi to alespoň diagnostikoval právě ten můj psychiatr a rve do mne olwexyu a prosulpin horem dolem už asi 3 roky, ale nepomohlo mi zatím nic, to už snad spíše začnu ještě více věřit v boha, než řečím lékařů jak mi pomohou:-( Dodáváte mi moc energie a budu se z plnou sílou moc snažit s tím zabojovat i já sám, přesto, že jsem prostě úzkostlivý, díky dlouholeté nespavosti a tinitem v uších. Jinak jsem po všech stránkách velmi veselý člověk s neustále dobrou náladou, proto nyní co prožívám, je pro mne moc nové a jsem z toho právem vykulený:-( Věřím že vydržím i nějaké ty příznaky, pokud to bude menší, byť je to i třeba jen ten můj pocit, za který ale opravdu nemohu, snažím se tu napsat opravdu jak to cítím, protože když bych to zkresloval, tak tím si nepomohu. Snažím se snižovat tu dávku tramalu, už ho moc nemusím,, asi dvě tobolky po 12 hodinách, protože před dvěma dny jsem měl v noci už zase strašné pocity a to je takový pocit, jako bych měl umřít, já to nedokáži vůbec přesně popsat. když jsem se vše snažil přesně popsat mému doktorovi, vyslechl mne,ale pak mi dal jen ty léky a řekl, že to zvládnu a bylo. přitom on mne zná 6 let a velmi dobře ví, že mám panickou poruchu a všechny ty mé nabalené problémy skrz tu nespavost atd.. Jste moc hodní a milí,že jste mi poradili, je opravdu možné,nyní si říkám, že je to málo ta tiapra 3x1,pokud si tedy ale vemu více,tak Sally máš pravdu!Já budu muset zůstat doma-to já bych nezvládl,to prostě nejde,mě to úplně znemožní a je to tak na pobývání v bytě a možná opatrně s pejskem před činžák.No i ten můj pejsek mi psychicky pomáhá a nyní navíc přibyl jezevčíček a já pejsky miluju!Děkuji!Ben

Jezevcik (Ne, 12. 1. 2014 - 21:01)

Psala jsem tu kdysi k Tramalu...Hmm... mrzi me, ze to konopi ti nakonec zabralo jenom minimalne, i kdyz hlava mi to zkratka nebere. Konopi prave diky jeho uzasnym analgetickym vlastnostem (a cele rade dalsich lecivych ucinku) lide uzivaji jiz minimalne cca 5-6 tisic let! Muzu ti jinak v tomhle smeru doporucit jednu VELICE zajimavou knizni publikaci... Ne, paradoxne v ni ani tak nejde o nejake SOUCASNE prevratne objevy ohledne ucinku cannabinoidu (na ktere vedci prichazeji snad kazdy den). Ne, ne, ne... Ja jsem na tuhle knizku (mimochodom ve skutecne oku lahodicim provedeni se SPOUSTOU ilustraci) natrefil par let zpatky, kdyz jsem shanel ruzne publikace o konopi... dejiny, soucasnost, legislativa, zkratka cokoli, co by o tehle kytce reklo co nejvice uzitecnych informaci. Jde o knizku s nazvem: KONOPI JAKO LEK (Etnomedicina) od autora Christiana Ratche --> http://www.martinus.sk/?uItem=2263
Vrele doporucuji, clovek by totiz snad ani neveril na co vsechno nasi predkove prisli cele tisicky let pred nami a jake recepty vyuzivali. Podotykam, ze v knize jsou popsane prave i tyhle recepty, ale vzhledem k jejich -- casto -- mirne zvlastni povaze, bych jejich pripadne vyzkouzeni rozhodne VELICE PECLIVE ZVAZIL. Myslim, ze i samotnemu autorovi jde v publikaci predevsim o to, aby mel ctenar moznost zjistit, na jake ruzne problemy se konopi po cele ty tisicileti vyuziva.
Dovolim si zacitovat ze zminene knihy, konkretne z casti, ktera se zabyva hasisem a konkretne jde o kapitolu "Konopi v islamskem a arabskem lekarstvi". A prave zde je jeden z mnoha zajimavych vyroku jisteho Amira Ahmada (Roman Mahsati, 12. stoleti):
"Hasis prinasi mysli osviceni, (prece vsak) promeni v osla toho, kdo jej zere jako krmeni. Elixiru staci jen troska pouha: snez zrnicko, aby pronikl jak zlaty paprsek celym tvymm bytim."

Osobne mohu jen a jen souhlasit. A tohle je jen jeden citat... Knizka jich nabizi mnohem vic. A samotne etnomedicinske hledisko, kterym se autor knizky v plne mire podrobne zaobira, patri k tomu nejlepsimu, co jsem mel moznost cist ohledne vyuziti konopi v medicine z hlediska davne minulosti, kdy byla nase evropska civilizace doslova v plenkach.

Ja vim, ze tahle kniha sama o sobe ti od bolesti neulevi, ale mozna alespon ziskas mnohem intenzivnejsi nahled na tuhle zazracnou kyticku. A mozna te to dovede k tomu, ze ji jeste das prilezitost ukazat, ceho vseho je schopna, kdyz se uziva s rozumem. A pokud by te zajimalo jak dokaze konopi v realu lidem doslova zachranit zivoty (a nebo jim zivot minimalne na dost dlouho prodlouzit), pak neni nic jednodussiho, nez li si mrknout CZ dokumentarni film "Rok konopi". Tenhle film jiz dokazal patricnym zpusobem konecne pootevrit oci mnohym skeptikum, ktere, co se da delat, osobne znam. A to jsem pak teprve ja sam nechtel verit vlastnim ocim a usim, co to od nich slysim, to mi ver :).

Takze... nehazej flintu do konopi :) a dej ji jeste sanci. A klidne si pri nejhorsich bolestech zapal jointa nebo snez kolacky. V Cechach ti proti tomu nemuze nikdo nic namitat, diky zmirnene legislative. Krome toho, ve tvem pripade by si -- dle meho nazoru -- mela mit jiz davno narok na medicinskou marihuanu. Problem je, ze na predepisovani medicinske trafky zatim nasi lekari porad nemaji dostatek odhodlani. No bodejt... kdyz jen co by ji zacali konecne predepisovat nemocnym lidem, tak by drive nebo pozdeji nemeli KOHO lecit, jelikoz konopi by lecilo misto nich.
Presne jako Benovi, i tobe drzim palce a dej trafce jeste sanci, myslim, ze nemas co ztratit... muzes jedine ziskat. Tak at to vyjde.

Reklama

Přidat komentář