Reklama

Líbí se mužům dlouhé vlasy?

Ingrid (Po, 17. 1. 2005 - 12:01)

Minulý týden jsem tu psala, že jdu shodit svoje háro a já to neudělala!! Nějak se mi nechtělo ustřihnout své vlásky, tak jsem couvla. Jsem to ale pako, co?

Sissi (Po, 17. 1. 2005 - 12:01)

Libore, doba se mění, budeš si muset zvyknout a ne pořád fňukat jak malej parchant. Každá doba si nese své, podívej se do historie. Ty to pořád nechceš pochopit? Když jsou tedy ženy tak hloupé a nechají se tolik ovlivňovat, tak asi nestojí za to, aby ses s ženami zahazoval a zabýval, najdi si chlapa. :o)))

Libor (Po, 17. 1. 2005 - 08:01)

Rozhodně si - Sissinku, nemyslím, že by jsi se za svá moudra styděl natolik, že bys je chtěl posléze zahrabat do pozadí. Spíše by ti ale mohly vadit reakce na ně... Zdůvodnění tvého manévru by tedy mohlo být věruhodné, a já musím potvrdit, že i mně se občas podobná věc stává. Rozdíl je však v tom, že když se mi na obrazovce objeví nápis "error", tak příspěvek nikdy není odeslán...Máš pravdu, že v televizi je spousta dlouhovlásek. Má to však svých několik "ale", přičemž z těch nejpodstatnějších je skutečnost, že je u nich s neuvěřitelnou úzkostlivostí dodržována věková hranice, za kterou se s dlouhými vlasy nesmějí na obrazovkách objevovat, a to druhé "ale" spatřuji nejen já v tom, že není dlouhovláska, jako dlouhovláska...Mezi ty opravdové patřila např. operní zpěvačka Emma Destinnová, a dodnes mezi ně patří takové, které lze vidět na stránkách TLHS.Ta poslední, česká, zmizela z obrazovek filmem Postřižiny, který měl dát veřejnosti jasně najevo, že začíná doba honby za materiálními statky, nebo-li doba, ve které není pro emoce, city a skutečnou krásu (která je zadarmo) místo.Donedávna se takové skutečné dlouhovlásce ale jedna začínala přibližovat. Jmenuje se D. Morávková. Její vlasy ji však razantně zkrátili a patřičně nabarvili, protože dostala roli v jednom seriálu, což tedy já za boj proti dlouhým vlasům přirozené barvy rozhodně považuji! Sdělovací prostředky totiž proti dlouhým vlasům krom pořadu "Vypadáš skvěle!" bojují tzv. skrytou reklamou a manipulacemi, ne tím, že by je zakazovaly...Jako příklad uvedu jeden film, na který jsem asi před půl rokem náhodou přepnul. Jeden mladík se tam seznámil s dívkou a náhle ji povídá, že má vlasy, jako kdyby ji nezajímaly. Měla je totiž rozpuštěné, nebarvené a dlouhé asi po lopatky. Nejkrásnější dlouhovlásky jsou právě ty, které se o své vlasy zajímají pouze, co se hygieny týče, a tato skrytá manipulace měla dát podnět k tomu, aby se případné divačky, které se svými vlasy oné dívce podobaly, nad sebou zamyslely a případně navštívily kadeřnictví. Taky jsem před léty v jedněch novinách viděl obrázek, na kterém mužská ruka držela ženu za vlasy, u čehož byl nápis

Sissi (Pá, 14. 1. 2005 - 10:01)

Libore, nevyjádřil ses k tomu, kam zmizeli muži jako Fanbán Tulipán, to jsou totiž moji favoriti :o)))

Sissi (Pá, 14. 1. 2005 - 10:01)

Ahoj Libore, já jsem Sissi, holka, ne Sissin kluk :o) K těm předchozím mým třem příspěvkům: křivdíš mi, odeslala jsem příspěvek a zobrazila se mi bílá obrazovka s nápisy, jeden z nápisů byl error, usoudila jsem, že se to neodeslalo, vrátila jsem se o stránku zpět, kde byla kolonka PŘIDÁNÍ ODPOVĚDI a moje odpověď tam byla, tak jsem zmáčkla znovu tlačítko odešli, znovu se objevila bílá obrazovka s errorem, udělala jsem totéž znovu a potřetí se to odeslalo. To že jsem to poslala třikrát jsem opravdu zjistila až když mi to Pokemon nebo kdo napsal. Nejsem tak ubohá, abych se styděla za své názory a chtěla honem rychle přejít na jinou stránku, přecejenom je to tu anonymní že? Souhlasím s tebou v tom, že v pořadu "Vypadáš skvěle" dělají z žen spíše karikatury než krasavice. Ale ty mým souhlasům s tebou stejně nevěříš...Nebudeme se hádat, já taky preferuju přirozenou krásu, taky bych ráda nosila dlouhé vlasy kdyby mi slušely, jsem proti silikonům a manipulacím s ženami, jsem proti butolotoxinu a podobným ubohostem, které dělají z lidí jen figuriny. Vlasy si nebarvím...Ale jedna věc mě zaráží, v televizi je spousta dlouhovlásek, takže televize proti dlouhým vlasům určitě nebojuje...

Libor (Pá, 14. 1. 2005 - 08:01)

Odeslat ve dvouminutových intervalech třikrát za sebou stejný příspěvek a zdůvodnit to problémy s připojením je opravdu komické - chápu ale, že by přiznání se ke pravému důvodu, kterým je co nejrychlejší zametení poslední stránky do pozadí, aby nebyla dlouho na očích, vyžadovalo notnou dávku upřímnosti...Jestli nějaká žena vypadá se svými dlouhými vlasy jako ochechule bych ponechal na posouzení jejich partnerů, protože ti na jejich proměnách - narozdíl od pasáků - nechtějí vydělávat, ale pouze touží, aby se jim líbily a byly pro ně přitažlivé. Pouze v tomto případě je totiž jako ženy mohou milovat a ne jenom vedle nich žít...Mně jako ochechule připadají ty ženy a dívky, které mají vyholené zátylky a nepřirozeně obarvené vlasové strniště, nebo-li takové, které vyrábějí v pořadu Vypadáš skvěle!, na kterém se dozajista obohacuje nejen pasáků veřejnoprávní ČT... Jsou totiž připraveny o jeden sexuální znak ženskosti, který patří pro podstatnou část nás mužů mezi ty nejdůležitější...Máš naprostou pravdu, když jsi mi kdysi napsal, že nejsme stejní, protože jsme opravdu každý jiný. Jeden patříme do skupiny těch, kteří v demokracii spatřují možnost bezmezně a beztrestně se na druhých pást, o vše je okrádat a vysávat je do morku kostí, přičemž ten druhý v ní vidí naději na slušně, klidně a spokojeně prožitý život, ve kterém nad ním nikdo nebude práskat bičem, určovat mu jak má vypadat, žít a myslet.Na světě tyto dvě skupiny lidí vždy byly, jsou a budou. Jedni neustále práskali bičem, druzí ohýbali hřbet. Když to však někdy pasáci přehnali a oním "bičem"práskali čím dál více, tak to vždy dopadlo špatně...Byl jsem několikrát v zahraničí, byla tam i spousta mých známých a přátel. Všichni se shodujeme, že je to u nás s počtem vystříhaných a obarvených žen nejhorší, protože je jejich počet největší! Stačí se jenom podívat na filmy "západní" provenience a všimnout si, jakou délku vlasů a jakých barev v nich herečky všech věkových kategorií mají, přičemž u zpěvaček je ten rozdíl ještě větší. Příčinou tohoto, na první pohled patrného rozdílu však rozhodně není odlišný "český" vkus, kterým se to občas někteří pasáci pokoušejí v mediích zdůvodňovat... Toto je opravdová skutečnost a ne paranoia ! P.S. Ten tvůj poslední příspěvek - Sissinku, by nějakou odměnu zasloužil a já se za ní přimlouvám! Alespoň za snahu, která se má oceňovat... Kdyby s tebou ale rozvázali "smlouvu", tak mi dej vědět! Dobře totiž vím, že je pro tebe každá kačka (neplést s Kačicou!) důležitá, a tak bych pro tebe vyhlásil charitativní sbírku...A kdy budeš spokojenej? Až se na to tady vy..... Mám totiž obavu, že by tě z toho mohlo sakra brzy klepnout!

Ingrid (Pá, 14. 1. 2005 - 07:01)

Dneska se jdu nechat ostříhat. Mám hnědé vlasy až do pasu a už jich mám plné zuby, jdu na kraťoučké mikádo a už se těším :)

Sissi (Čt, 13. 1. 2005 - 21:01)

Pokemone, ještě nikdy jsem neslyšela, že by v médiích ženským radili, aby nenosily dlouhý vlasy. Většinou slyším, že dlouhé vlasy patří ke krásné ženě, že dlouhé vlasy jsou největším znakem ženskosti a podobně. To, že v televizi profesionální kadeřník řekne, že starší žena by moc dlouhé vlasy mít neměla, tak to musí uznat každý, kdo má trošku soudnosti, dlouhé vlasy skutečně přidávají na věku, bohužel, ale je to tak, nemůžu za to ani já, ani ti kadeřníci. Já osobně bych dlouhé vlasy nosila okamžitě, kdybych mohla, jenže bohužel, mám je moc jemné a skutečně mi to nesluší!!! Sakra vůbec mi dlouhý vlasy nesluší!! Nesluší, nesluší nesluší! A přišla jsem na to úplně sama, nikdo mi nemusel nic radit. Navíc je s dlouhými vlasy hodně práce, ale tu práci bych si samozřejmě dala, jenže do háje mi dlouhý vlasy nesluší a nesluší a nesluší, kolikrát to mám ještě zopakovat? A znám takových žen a holek hodně, kterým sedí kratší účes, skutečně a vážně, sluší jim více kratší účes, vyniknou více jejich rysy, jejich oči a jejich postava. Někomu dokonce sluší kraťoučké vlasy, ale to už musí být skutečně dokonalá lebka a krásný profil. Já osobně si diktovat nic nenechám, vždycky jsem měla svůj styl, mám ráda přirozenost, nikdy bych nešla do silikonů, nikdy bych si neoblékla ty hnusné proklatě nízké kalhoty, které spíše hyzdí postavu. Když člověk není blbec, nenechá si nic diktovat, toť můj názor.Ty truchlíš po dlouhovláskách, já truchlím po mužných mužích z dob Fanfána Tulipána, kdy muži nosili krásné bílé košile a měli culík a hlavně nevypadali jako buzeranti. Ty naštěstí můžeš potkat dlouhovlásek habaděj, ale já Fanfána Tulipána ani jednoho :( Doby se mění a opravdu mě ještě nenapadlo, kdo by mohl mít zájem na tom, aby ženy byly nakonec všechny krátkovlasé. No kterýpak magor chce, aby ženy byly krátkovlasé? A čeho tím docílí? No?Paranoia jako blázen člověče :DD

Pokemon (Čt, 13. 1. 2005 - 20:01)

Víš kdy já budu spokojenej?Až přestanou ve sdělovacích prostředcích diskriminovat dlouhovlásky,manipulovat lidi a až se nebudou v televizi objevovat žádný kadeřnický spratci který ženským říkaj že by něměly mít dlouhý vlasy!Prostě a jednoduše: až ty zasraný mafiáni přestanou ženský pást a začnou říkat pravdu!

Sissi (Čt, 13. 1. 2005 - 18:01)

Pokemonku, ráda odpovím :o))) trošku mi zlobí připojení, tak proto je to tu třikrát, abych se přiznala, přišla jsem na to právě díky tobě :o)))K těm vlasům: takže až budou mít všechny ženy dlouhatánské vlasy ( ať vypadají třeba jako ochechule ) tak budete spokojení? :o))))) Bohužel, krátší účesy dělají mladší a krásnější obličej, odhalují krk a nevypadají unyle :o)))) Opravdu málokteré ženě lichotí hodně dlouhé vlasy, já nosila dlouhé vlasy do svých 17 let, když jsem je shodila, každý to hodnotil s velkým ohlasem, zkrátka mi to sekne víc, jsem spíš sportovní typ holky :o)))

Pokemon (Čt, 13. 1. 2005 - 18:01)

To by mě teda zajímalo, co maj ty tři stejný příspěvky za sebou znamenat? Nepraskla ti Sissi nějaká cévka v mozku? :))))))

Štefan (Čt, 13. 1. 2005 - 18:01)

Nedávno jsem na Primě v pořadu Kinobazar viděl ukázku z filmu Postřižiny, kde měla herečka Magda Vašáriová rozpuštěný vlasy a chystala se koupat. Tahle herečka byla se svými krásnými dlouhými vlasy opravdouvou bohyní a nikdy jsem žádný film ve kterým hrála nevynechal! Bylo taky dost mladších hereček, které měly krásný dlouhý vlasy až do pasu - namátkou třeba Z. Bydžovská. Dneska ale už takové prostě neexistují a určitě to není paranoia!

Sissi (Čt, 13. 1. 2005 - 15:01)

Libore, můj předchozí příspěvek jsi pochopil špatně, neměla jsem v úmyslu ironicky se do tebe navážet, ale to je jedno.Každá doba něco přináší a něco odnáší. Myslím, že ty by sis stěžoval v každé době, vždycky by ti něco nesedělo, jsi prostě stálým kritikem. Já osobně si myslím, že v dnešní době může každý vypadat jak chce, je to o hromný mišmaš, všechny styly dohromady, žádný směr, prostě cirkus :o)))

Sissi (Čt, 13. 1. 2005 - 15:01)

Libore, můj předchozí příspěvek jsi pochopil špatně, neměla jsem v úmyslu ironicky se do tebe navážet, ale to je jedno.Každá doba něco přináší a něco odnáší. Myslím, že ty by sis stěžoval v každé době, vždycky by ti něco nesedělo, jsi prostě stálým kritikem. Já osobně si myslím, že v dnešní době může každý vypadat jak chce, je to o hromný mišmaš, všechny styly dohromady, žádný směr, prostě cirkus :o)))

Sissi (Čt, 13. 1. 2005 - 15:01)

Libore, můj předchozí příspěvek jsi pochopil špatně, neměla jsem v úmyslu ironicky se do tebe navážet, ale to je jedno.Každá doba něco přináší a něco odnáší. Myslím, že ty by sis stěžoval v každé době, vždycky by ti něco nesedělo, jsi prostě stálým kritikem. Já osobně si myslím, že v dnešní době může každý vypadat jak chce, je to o hromný mišmaš, všechny styly dohromady, žádný směr, prostě cirkus :o)))

Libor (Čt, 13. 1. 2005 - 08:01)

V našem klubu se po nějakém čase objevil ne zcela vzácný a neznámý host, v současnosti používající pracovní jméno Káťa, a ode mne by bylo bezpochyby nezdvořilé, kdybych si ho nepovšiml a alespoň v krátkosti jej pro nesrozumitelnost některých jeho názorů nepožádal o bližší a podrobnější vysvětlení:Souhlasím s názorem, že by dlouhé vlasy mohly být součástí image umělecké profese. Jestliže do ní patří se svojí bujnou kšticí zpěvák Střihavka, proč se z ní svým vzhledem tak vymyká tolik zpěvaček?V čem by měli být vzorem herečky, zpěvačky, političky, moderátorky, hlasatelky, atd.?Velké množství na oči veřejnosti ukazujících se osobností z řad žen se dávají ostříhat pod vlivem mediálního, nebo profesního tlaku. Považuješ snad tento způsob "stání se vzorem" za vhodné a svobodné využití nabídky?Co má společného demokracie s diktátem?Považuješ podrobení se něčího diktátu za konsenzus?Jsem opravdu rád, že ti dnešní společnost umožňuje krátký sestřih. Co ale mají dělat ty ženy, kterým tato společnost svými tlaky neumožňuje nosit vlasy dlouhé, čímž se pro mnoho svých partnerů stávají sexuálně nepřitažlivé?Popíráš snad svojí větou: "Ano, společnost se nazývá demokratickou, ale co je na tom pravdy vidíme sami" existenci demokracie v našem státě?Myslíš, že nošením dlouhých vlasů ženy v dřívějších dobách, nebo v dnešních "nesvobodných" částech světa podléhají nějakému diktátu?Domníváš se, že je to malý společenský nátlak, když se kvůli němu nějaká žena ostříhá i přes odmítání a protest svého partnera?Jsem rád, že jsi se po čase zapojila do naší diskuse a doufám, že svými příspěvky budeš náš klub obohacovat častěji.Hodně zdaru a větru do číra ti přeje Don Pedro de la Libor Vlasomil, který se opravdu moc těší na tvé odpovědi.

Libor (Čt, 13. 1. 2005 - 07:01)

Můj obraz seriozního člověka je naprosto odlišný: Je to bytost, která to s péčí nejen o estetickou část své schránky příliš nepřehání. Je totiž nad těmito nízkými starostmi povznesena, a krom základních hygienických návyků a péče o svou tělesnou část, zabývá se spíše záležitostmi obohacujícími jejího ducha. Protože je to bytost, tak o nic příliš neusiluje a netouží nikam zapadnout. Nemá také potřebu dílo Stvořitele předělávat a měnit, neboť se dokáže radovat z jeho dokonalosti. Radami a doporučeními druhých se neřídí, ale přemýšlí o nich. Spolu s dodržováním desatera ji většinou stačí k životu základní znalosti, vlastní cit a instinkt.Seriozní žena dle těchto pravidel tedy nemůže vypadat jinak, nežli přirozeně - mívá proto dlooouhé vlasy přirozené barvy!Protože však bytosti žijí ve světě, kde neurčují pravidla, tak se musí tu a tam přizpůsobit. Působí-li tedy na někoho bytost jako neseriozní žena a má nad ní navíc nějakou moc, pak je zřejmě rozumné neklást odpor. Ukrytí svých krásných, protože dlouhých vlasů do úhledného drdůlku je tedy tím nejlepším řešením!Má to navíc jedno velké kouzlo! Jakmile si totiž své vlasy ukryjí do drdolu, nebo si upletou cop, rázem na nich kadeřníci a vizážisté nenaleznou žádné vrásky, protože se jim opticky vyrovnají a rysy v obličeji se jim vyhladí! Všechny dlouhovlásky ale znají jedno velké tajemství! Ony totiž moc dobře vědí, že jejich dlouhatááánské vlásky spletené do copu (stačí ale i ohon), trvale napínají pokožku obličeje tak, že vypadají stále mladě! Když se ale nechají ostříhat, tak se jim čelo rázem sroluje a naběhnou jim na něm vrásky jako bramborové řádky! Jediným řešením pak jsou pouze botulinové injekce a prachy! :-(P.S. Sám vím o čem mluvím, prostě je to tak a jinak to asi nebude ;-)

Libor (Čt, 13. 1. 2005 - 07:01)

Ono se to lidem na netu tyká, když se neznají... Já se tedy pokusím... Jinak - komplikace se žádné nekonaly, proč by taky měly :-)

Káťa (Čt, 13. 1. 2005 - 00:01)

Já si fakt nemyslím, že dlouhovlasých mužů je všude kolem plno. Vždyť se nad tím zamyslete - Střihavka, Bárta, Pepe z Kabátů...ehm...Hložek? :))Je jich teda rozhodně míň než dlouhovlasých žen a jejich vzhled většinou sovisí s profesí - v tomto případě tzv. ,,umělci" :)Diktát módy - a to bohužel nikdo nemůžeme popřít - je rychlý, nelítostný a proměnlivý takže jestliže se někdo objevuje na očích veřejnosti (politici,naše úžasné hvězdy v estrádách, modelky apod.), má patrně ambice stát se vzorem a pakliže má ambice stát se vzorem, proč nevyužít nabídek širokého spektra ,,jak vy říkáte - pasáků" kteří mu říkají co na sebe, jak ostříhat, co říkat, jak se chovat!Tomuhle kolotoči módních trendů má odvahu se vyhnout jen málokdo a já to celkem chápu. Je podstatně míň rozikové chovat se konformně než jít záměrně proti proudu.Společenský diktát (ostatně jak už píše Simmel) je tak nelítostný a agresivní, že se prostě spoustě lidem vyplatí se jím řídit a brát to konsenzuálně!Já tedy rozhodně nejsem pipina s plastikovými náušnicemi a na svojí zásadní nevoli k některým módním trendům doplácím kecama konformního okolí. Na druhý straně třeba můj účes (kratší) je mojí volbou a vyhovuje mi a to, že dneštní společnost umožňuje mít krátké vlasy je pro mě neocenitelná úleva, protože si svůj život nedovedu představit s celoživotně metrovým copem.Ano, společnost se nazývá demokratickou, ale co je na tom pravdy vidíme sami.Musíte však uznat, že to, že reklamní spoty nabádají ženy ke krátkým vlasům je daleko menší nátlak než kdyby existoval pouze jediný diktát - a to diktát dlouhých vlasů!

Jarda (St, 12. 1. 2005 - 21:01)

Vidíš, já si myslel, že jsi ho přehlédl a tak jsem toho prostě využil. Doufám, že jsem ti to ale nějak nezkomplikoval. Jinak ti děkuju, ale nechápu tu přehnanou zdvořilost - na netu si jsou přece všichni rovni, proto si tykají....

Reklama

Přidat komentář