Reklama

Tramal

Robko (Ne, 5. 5. 2013 - 23:05)

Janka si z oboru?...ja nie som ale asi viem o tychto veciach viac ako ty...pomocou coaxilu čiže tianeptínu sa dajú prekonať abstinenčné príznaky... a vieš prečo????? ,,,tianeptín je SSRI to je na papieri jedine....ale nikde sa nepíše že prečo vo vysokých dávkách pôsobí u každého ako opiat....fakt 10tabletiek ako opiat....no preto lebo štúdie ukázali...že čo máme všetci---naše endogenné opiaty ktore sa po cvičení,námehe,bolestiach, uvolnuju do mozgu...tak tianeptín extremne tieto endogenne opioidne peptidy ženie k receptorom kde sa viažu ostošesť...veľa závislostí na coaxile bolo hlásených v RUSKU kde aj 30tabliet si narkomani pichali naraz a čítal som ruskú diskusiu...v ktorom sa všetci narkomani asi 20ti čo tam písali...sa zhodli v tom že po pichnutí 30tabliet coaxilu dostanú RUSH ako po pichnutí heroínu...čo je najnavykovejši opiat

zdravy (Ne, 5. 5. 2013 - 18:05)

Luciano, mám takový pocit,...Janka, ja tu casto neprispievam, ale som rad, ze je tu niekto z odboru a prispeje svojimi nazormy. myslim si, ze sa z tadial daju najst podnetne nazory na zamyslenie. a daju sa tu odkonzultovat veci viac do hlbky. a nazory fundovaneho odbornika su pre mna velmi povzbudzujuce. inac lucianovy drzim palce a nadelej prajem vela uspechov k jeho radam a povzbudzovaniu.

luciano (Ne, 5. 5. 2013 - 14:05)

Je to tak, Janka, Tianeptín je podľa mňa veľmi taujuplný liek. Ako je možné, že v dávke 3 tabletky generuje rovnaké pocity, ako pri tramale?

Janka (Ne, 5. 5. 2013 - 03:05)

Janka, ďakujem za želanie....Luciano, mám takový pocit, že ses už jednou - někdy dříve trefil do odhadu - že jsem z oboru. Nejsem laik, i proto jsem se občas pokoušela korigovat nesprávné údaje - výjimečně Tvoje, častěji někoho jiného. Existuje jakýsi nepsaný úzus, že do této diskuse lidé ze zdravotnictví spíše nepřispívají. Tramadol je dobrý přítel a zlý pán. Tianeptin - velmi zajímavý a dokonce i odvážný nápad jak řešit craving. Bohužel opioidy v "rozjeté" závislosti v prvé řadě vyrobí při jejich nepřítomnosti v těle učebnicový absťák. Ten se jen pomocí tianeptinu zvládnout nedá. Je vždy skoro "Sofiinou volbou", zda volit benefit, tj. tlumení krutých bolestí (které mají svůj organický podklad) na úkor risku (závislost), anebo naopak. Já v tom prozatím stále nemám zcela jasno... Ale každopádně co se týká tianeptinu může jít o zajímavý podnět jak postupovat dál. Já měla jen minivýhrady k Tvojí (non)compliance, co se týká dávkovacího režimu. Hodně štěstí!

Gita (So, 4. 5. 2013 - 17:05)

luciano, díky, aha, tak zvyšuje výkonnost, no já mám max. 150 mg denně, k psychiatrovi chodím od mládí, jak bych jinak mohla mít Neurol apod. kromě černého trhu, ale to bych finančně nezvládla, i tak se za něj dost doplácí.
No já k Tramalu přišla taky, jak tu někdo psal, slepý k houslým, že je to návykové, jsem se dozvěděla až z netu, nikdo mě nevaroval, ale je pravda, že jsem obvodní doktorce podepsala papír, že na svoji.....nevím co, užívám návykové léky, jo ještě mám Rivotril na křeče 0,5 mg, ve skutečnosti mi taky slouží na noc na hlavu. No já si jdu teď po té 100vce zacvičit, ale vůbec se mi nechce, proto se tu stále divím, jak to na některé působí, ale je rozdíl no, moje dávky a třeba vaše u některých nebo u Tebe luciano, co jsi bral. Já se zase ozvu, čtu to tu stále vesměs.

luciano (So, 4. 5. 2013 - 16:05)

HM, ak dobre počítam, tak bereš až 800 mg denne, čo je celkom dosť. Ale aj z tohoto množstva sa dá dostať. Opakujem sa, ale za pomoci psychiatra by si to dokázal. Tak , ako ja. Boli dni, keď som užil až 1500 mg za deň, ale dostal som sa z toho.
Gitka, ano, tramal má tú schopnosť, že zvyšuje výkonnosť. Ja som pestoval vysokohorskú turistiku a užíval som tramal, tak som mal takú výkonnosť, že sa ostatní turisti čudovali, že kde beriem toľko síl. Vždy som pri výstupoch bol na vrchole štítu prvý a to som sa ani nezadýchal. Aj ako cyklista som mal nadpriemerné výkony, niekedy som urobil aj 200 km denne bez väčšej námahy. Takú mal tramal obrovkú silu na výkonnosť. Takže Gitka s tramalom opatrne a najlepšie urobíš, keď navštíviš psychiatra a začneš tramal postupne vysadzovať, tak, ako som písal vyššie.

Gita (So, 4. 5. 2013 - 15:05)

Ahoj, čtu vás tady, ne tedy úplně pravidelně, ale taky jsem se podivila, kde je luciano. Chtěla bych se zeptat, beru asi 20 let BZP, v normální dávce, abych fungovala a neklepala se, prostě dle potřeby, abych neměla absťák. Nedávno, jak jsem přišla do styku s Tramalem a vím o této diskuzi, tak jsem nezažila ten "blažený pocit" kromě úlevy na bolest, jen jsem zpozorovala, že když beru do 50 mg a pak si dám třeba odpoledne 100mg čistý Tramal, tak mám vyšší výkonnost, může to být tím ? Jinak jsem právě šíleně spavá, takže abych něco dělala, tak jsem si začala zvykat si brát 100mg Tramalu na ten účel, je to nebezpečné, má to opravdu vliv na výkonnost ? Mám ho normálně na předpis jedno balení 30 tbl. 100 mg Tramalu na měsíc, bojím se, abych nezačala zvyšovat, pak jsou dny, jako tyto, co to neberu, ne s tím, že "šetřím", ale taky mě to napadá, tak má výkonnost je nulová, nehýbu se a stále musím polehávat, jako prostě katastrofa, to se nedá vážně překonat a kafe nefunguje. Tak nevím......budu ráda za všechny názory, zkušenosti apod. Díky předem.

David (So, 8. 3. 2014 - 06:03)

Davide, opravdu je to pri...Díky Petře za vysvětlení. Nehodlám brát více, chtěl jsem vědět, jak to působí na lidi, co to neberou na bolest. Mě to od bolesti pomáhá, ne úplně, ale závislosti se bojím, takže se do ni nechci dostat.

HM (So, 4. 5. 2013 - 12:05)

Další problem vidím v množsti ktaré beru za 24 hodin :( normalního člověka by to spolehlivě zabilo , bohužel jsem si vypěstoval odolnost vučí tramaloidum !

v nemocnici v roce 2004 toho domně cpaly tolik že se to neda spočítat ! pak až jsem byl doma tak jsem se to snažil snižovat po mněsíci jsme bral 200tovku 2x za 24 hod

ale časem se to prostě potřeba začala zvyšovat :( dneska beru 200 4 x za 24 hodin , když se "přetahnu" pracovně tak i daleko více cca 5x

prosím neberte to že bach se najk chlubil nebo podobně , ale je lepší napsat co tramaloidy dokaží , aby se tomu další lidí vyhnuly oblouklem !!

další problém u mně je ten že do dneška po operaci mám silně bolesti kičelního klouby panve a stehení kosti + když blbě šlapnu tak se k tomu přidá i koleno !

uraz třištivé zlomeníny kičelního kloubu ,panve a stehení kosti až ke kolenu :(

holt to palataly jako řeznicí ! tedy tu moji nohu :) prostě slavne mněstká nemocnice :((((( kde sprasi co mužou :)

ale to je jedno , lidí vyhněte se tramalu a jeho derivatum !

Petr (So, 8. 3. 2014 - 01:03)

Pocuj, David. V tvojom...Davide, opravdu je to pri nejmensim tak, jak ti to pise Satanovo dieta.. Pokud nemusis, tak to prosim ani nezkousej, zvysovat davky, toho pocitu ti dotycni samozrejme dosahnou jednoduse pri vetsim mnozstvi, na kazdeho to pusobi jinak to mnozstvi a co se tyka kdyz jsem rteagoval na kombinaci tramalu s paralenem - vzdyt to je mimo spousu jinych veci silena zatez na organy, na jatra - proste to tak nejde, pokud opravdu dostavas na nejake bolesti tramal, tak to tak asi ma byt ale neber si vice, to je ve srovnani doslova jako by sis chtel navzdy dobrovolne urezat ruku. Satanovo dieta ti to proste ani lip napsat nemohl, take to ale s tebou mysli dobre.. Je to prakticky jako kazda jina droga, co se zavislosti tyka, takze v pripade navyku se clovek docka abstaku a to je to jak jsem psal, ze by sis doslova tvou vuli neco nenavratne znicil, treba i cely zivot. No a abstinencni priunaky se projevuji ruzne a na hloubce zavislosti, takze od psychickych az po fyzicke, nic z toho nikomu nepreji, clovek se z toho pokud ale chce - dostava velmi obtizne. . Neber si vice, jen to co musis, nekaz si zivot, dej si radej neco dobreho na zub, treba kousek cokolady, nebo nejake dobre kokino a kasli na tady takove hruzy. Uskodilo by ti to, kor jestli jsi mlady, byla by to skoda.. Petr

luciano (Pá, 3. 5. 2013 - 10:05)

Janka, ďakujem za želanie. Dúfam, že sa toho cravingu zbavím. Už prvý krok je ten, že som coaxil prestal miešať s pseudoefedrínom. Druhý krok bude, že budem postupne coaxil užívať tak ako sa má, to znamená ráno, na obed a večer.
Hm - patríš k tisícom ľudí, ktorí sa stali závislými od tramalu. Ale nevešaj hlavu. Pod dohľadom psychiatra sa dá závislosti v krátkom čase zbaviť a to tak, že tramal budeš postupne nahradzovať antidepresívami. A to všetko pod dohľadom psychiatra, ktorý ti predpíše tú správnu stratégiu znižovania dávok tramalu a zvyšovania dávok antidepresív. Mne to trvalo necelý mesiac, kým som tramal úplne vysadil a nahradil ho antidepresívami. Možno si povieš, že nechceš nahradiť jedno svinstvo druhým svinstvom. Ale antidepresíva nie sú svinstvo. Sú to účinné lieky, ako negovať abstinenčné príznaky po tramale. Nie sú návykové a nemajú toleranciu. Takže antidepresíva sa dajú v pohode a bezbolestne vysadiť.

hm (Čt, 2. 5. 2013 - 23:05)

dík urazu jsem od roku 2004 zcela zavyslí na "tramaloidech" tramalu , kdy ž po nehodě do mně v nemocnici cpali tramal a jiné opiaty atd tak mi vypěstovaly hezkou zavislost na tomhle svistvu ! a navíc mi najk zapomněly říci že je to silěn navykové ! to jsem dozvěděl až cirka za 8 mněsícu po urazu , že tramal dokaže být navykový i za 3 tydny užívaní :( , beru ho do tedka cirka 8 let , :( a i když jsem skoušel sním přestat , nebo ho uplně vysadit , tak vždycky neuspěšně :( a navic jsem si při pokusu o jeho vysazení sposobil (epilepticky zachvat ) , super že tohle vám nikdo neřekne když vám z radostí tenhle super tramal předepisují :) , takže pokud se mužete vyhněte se tramalu !!! a lékum které obsahují tramaloidi !!!! je to peklo nic vic ! podle mně by trmaloidi mněly zakazat ! a nebo přísně kontrolovat jejich předepisovaní ! a na to předepisovat jako lentilky :(

Janka (Čt, 2. 5. 2013 - 22:05)

Janka, síce nedodržujem...Však já také nenapsala, že děláš něco strašného. Navíc přeju nejen Tobě, ale všem, ať se se závislostí poperou co možná nejúspěšněji. Co se týká závisl. na BZD, dá se z ní dostat - natrvalo a bez nějakých dalších náhražek. Je to ale hodně těžký boj a osobně si myslím, že při silné závislosti to ambulantně moc reálné není. Bohužel.

luciano (Čt, 2. 5. 2013 - 16:05)

Janka, síce nedodržujem dávkovací režim, miesto dávkovania ráno, na obed a večer tie tri tabletky užijem na obed naraz, tak si nemyslím, že sa dopúšťam niečoho až tak strašného. Predsa dodržujem maximálnu dennú dávku - nikdy neužijem viac ako tri tabletky denne. A podobne je to aj s Akinetonom.
Dagon, máš to nesmierne ťažké. Ťažko povedať čo je horšie, či závislosť na opioidoch, alebo na bzd. Čo sa týka torenancie, tak opioidy ju majú omnho vyššiu ako bzd. To znamená, že na rovnaký účinok treba opioidov užívať stále viac a viac a človek sa dostáva do štádia, že už nedokáže toľko opioidov zohnať, koľko potrebuje. Poznám tramalistov, ktorí musia užívať až 50 tabletiek denne, aj to len preto, aby im nebolo tak zle. Naproti tomu bzd tak veľkú toleranciu nemajú. Na rovnakej dávke sa dá existovať niekedy aj celý život pričom účinok neklesá. Takže toto je určitá výhoda bzd, nehovoriac o výhode, že bzd predpisuje lekár, takže je to tak povediac legálna terapia. Myslím si, že ak si už na bzd namotaný, tak ti nič iné neostáva, len v tom pokračovať a to zrejme až do konca života.

Dagon (Čt, 2. 5. 2013 - 15:05)

Luciano, ale nedodržuješ...Ano, tiez si myslim, ze akakolvek zavislost na hocijakych liekoch nie je trikrat zdraviu prospesna... Je mi jasne, ze clovek hlada moznost, ako by mu bolo lepsie, lenze nanestastie, zvacsa to cele vedie akurat k dalsej zavislosti. Ja sam som zvedavy kam sa posuniem alebo prave naopak -- neposusniem. Voci zavislosti na opiatoch som zatial imunny, ale co na tom, ked BZD ma maju totalne v moci?
Ako som tu uz pisal, v principae by som radsej vymenil BZD zavislost za navyk na opiatoch, kedze ta je relativne lepsie zvladnutelna.
Kazdopadne, ziadna zavislost nie je dobra. Otazne je len to, co clovek lepsie znasa... Zavislost na BZD je hotove peklo, o tom by som zbytocne polemizoval. Na opiatoch som si ZATIAL NASTASTIE nevypracoval ziadnu zavislost, takze ked tak mozem akurat tak porovnavat... Predbezne mozem povedat len tolko, ze BZD su TOTALNA SVINA!!! BZD == peklo na zemi.
Nehadam sa, ze i dlhodobe uzivanie opiatov vedie cloveka do paze, ale skratka si zas a znova nepomozem............... BZD su ovela vacsia svina. Vacsina uzivatelov si tento fakt uvedomi az vo chvili, ked je uz daaaaaaaaaavno neskoro. Ani mne to spociatku netklo... kedze mi BZD predpisoval priamo psychiater (uuuuuzasne to stvorenie, ehm)......... Avsak po niekolkych rokoch som zacal tusit, ze to asi nebude uplna sranda. Dnes je to uz uplne beznadejne.
Njn... jedine co ostava, je snaha prezit to cele... ci uz kodeinom (to asi moc nie) alebo bez neho... (to skor, hoci sam neviem ako).
Zivot je svina... nenastastie.

Janka (Čt, 2. 5. 2013 - 14:05)

Tak, som opäť tu. Bol som...Luciano, ale nedodržuješ dávkovací režim od dr. Já Ti přeju strašně moc, aby ses dostal z JAKÉKOLI závislosti, ale myslím si, že experimentování s léky není dobrá cesta. Neber to ale jako kritiku, prosím. Vím sama moc dobře, jakou sílu má Tramal. Mám na mysli v tom negativním slova smyslu - jak silnou závislost si na něj člověk dovede vyrobit.

luciano (Čt, 2. 5. 2013 - 12:05)

Tak, som opäť tu. Bol som odcestovaný a vidím, že ste sa po mne zháňali.
S tým tianeptínom je to tak, že som sa skoro dostal do závislosti. Začal som si dávať dávku 3 tabletky tianeptínu + 4 tabletky Modafenu, ktorý obsahuje pseudoefedrín. Táto lieková zmes mi prinášala takmer rovnako skvelé pocity ako tramal. Toto som užíval asi týždeň a stalo sa to, že som začal byť na tom závislý. Ten pseudoefedrín má proste vysoko návykový poteciál a ja som do toho padal. Preto som Modafen úplne vysadil a miesto Modafenu som začal užívať 2 tabletky Akinetonu. Takže teraz užívam 3 tabletky tianeptínu + 2 tabletky Akinetonu. Aj táto kombinácia liekov mi veľmi pomáha a pocity, ktoré prináša sa dajú zrovnávať s tramalom. Tianeptín aj Akineton mám predpísané od doktorky, takže sa dá povedať že nič nezneužívam. Tianeptín mám predpísaný 3 x denne, podobne aj Akineton 3 x denne. Rozdiel je len v tom, že ten Tianeptín jednoducho užijem naraz 3 tabletky naraz. A cítim, že som sa zo závislosti dostal. Som celý deň v dobrej nálade. Po užití spomínanej dávky Tianeptín + Akineton sa cítim asi 4 hodiny v eufórií ako pri tramale. Mimo tohoto času však vôbec nemám craving, takže si myslím, že mi už žiadna závislosť nehrozí.

Satanovo dieta (Pá, 7. 3. 2014 - 14:03)

Petře, reaguju na Tvůj...Pocuj, David. V tvojom vlastnom zaujme ti radim, aby si vobec nepatral po tom, aky stav dokaze vyvolat zajebany Tramal potom, ako ho niekto zacne zamerne zneuzivat. Uz len samotny fakt, ze to z cista jasna chces vediet svedci o tom, ze ak by si sa to dozvedel, nasledne je uz len VELMI tenka ciara medzi tym, ze ta to zlaka a ty do seba jebnes patricnu davku... a samozrejme, ze zaroven zistis PRECO TO TI LUDIA VLASTNE FETUJU... Lenze v danej chvili uz mozno ani nebudes vediet ako/preco a pod. a z cista jasna napr. po pol roku zistis, ze ejha... ved ja uz to ani tak neuzivam proti bolesti, ale skor kvoli prijemnym pocitom, ktore mi Tecko prinasa (a zaroven ta ponara do stale hlbsej a hlbsej zavislosti)... Staby Belialov syn ta dopredu varujem, ako som tu uz varoval mnohych inych experimentatorov... Foter Lucifer vsetky podobne osoby velmi potrobne sleduje a ja s nim. Je vidiet, ze proste NONSTOP je niekto nepoucitelny... Ale ved ked sa dostavi pekelna horucava, vtedy sa snad kazdy jeden tramalovy fetak konecne zobudi...

In Nomine Dei Nostri Satanas Luciferi Excelsi, Ave Voluptartis Carnis.
AVE SATANAS!!!

David (Pá, 7. 3. 2014 - 04:03)

Tak tak, pravda. Musím...Petře, v čem je to špatné kombinování s Paralenem, můžeš být konkrétní ? A návykový jako myslíš na psychiku nebo na bolest ? David

David (Pá, 7. 3. 2014 - 04:03)

Také si myslím, ale v...Petře, reaguju na Tvůj příspěvek, zdá se mi rozumný, pochopil si, že se bojím závislosti, ale stále nevím, v čem je "ten pocit", že ho každý chce atd.....Stále beru jen 1 tabletu s Paralenem a že bych cítil nějaký blažený stav, to vůbec. Jen se boles zmírní a nejsem tak unavený. Stále nechápu princip....jestli tu je někdo, kdo to bere pro jiné účely, tak je to anonymní, tak mi naište, jaký stav to je a po jaké asi dávce...Děkuju. David

Reklama

Přidat komentář