Reklama

Tramal

Janka (Ne, 1. 9. 2013 - 00:09)

přesně to mě...No ale jsme tady, obě. Ač se s námi ani s jednou život nemazlí, a to je dobrá zpráva (to, že to nějak překonáváme).
P.S. Pokud jsem měla možnost si přečíst Tvé příspěvky zpět do historie, naše osudy jsou hodně podobné (teď ale nevím jakého dát smajlíka - asi ;-)

Pampeliška (Ne, 1. 9. 2013 - 00:09)

....jsem ve stejné situaci...přesně to mě napadlo...kolik lidí to asi vzdalo, ten boj s utrpením...protože bych byla v takovém případě také adept na sebevraždu. to beze srandy.

je mi líto, jak v dnešní době kosmických letů musí lidé trpět...

Janka (Ne, 1. 9. 2013 - 00:09)

Stejně je to hrozné, že.......jsem ve stejné situaci :-((((, naučila jsem se bolest brát jako součást mého života. Ale věř mi, že už mnohokrát jsem takový život dál nechtěla žít.... A je celkem možné, že ty stavy opět nastanou.
Ale dost sebelítosti, musí se bojovat!

Jarry (Ne, 1. 9. 2013 - 00:09)

Zvykám si, a uleví mi jadrná čeština. Ale smířit se, jak jsem napsal to nejde. A tak se zkouší a hledá. Od všemožné alternativy až k obyčejné Alpě. A někdy raději prášek na spaní než analgetika. Ale už jsem to přetáhl a po půlnoci tělo nejvíce bolí, tak dobrou noc.

Pampeliška (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Je to faustovský kompromis...Stejně je to hrozné, že vůbec tuhle volbu musíš řešit.Že se život pak stává tím, co dokážeš unést, tedy jakýmsi břemenem...:-(
Život s bolestí, na to se snad nedá zvyknout.

Pampeliška (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Snad jen pro zajímavost -...Věru asi zajímavá věcička, ten Alnagon.
:-)

Jinak máš pravdu, když to bolí tak to bolí a chceme hlavně pryč s bolestí. Když už je příčina neodstranitelná, tak samozřejmě zaplať Pánbůh za opiáty.
Jednou je jistě budu opěvovat, až budu zdechat na rakovinu, o tom žádná...

Jarry (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Je to faustovský kompromis mezi tím, co dokáži unést, a tím co upíšu čertům.

Janka (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

No jo Alnagon - s dovolením...Snad jen pro zajímavost - Alnagon = kombinace ČTYŘ účinných látek, z nichž TŘI mají závislostní potenciál!!!

Janka (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Najít příčinu je asi...:-)
...ale co tehdy, když se příčina najde a není odstranitelná nijak jinak než kvanty léků? (a to ne ta příčina, ale bolest) :-( Asi se s tím ale nic jinýho dělat nedá, tedy nic rozumnýho mě nenapadá...

Janka (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Přičina se po 15 létech...No jo Alnagon - s dovolením "shit" na trhu, kterému skončila registrace, tuším v r. 2011. Naštěstí...

Jarry (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Přičina se po 15 létech našla, ale definitivu to také nemá. Borelie je pěkná bestie. A tak jsem se s bolestí smířil (jiný výraz neuvádím). V začatku jsem také pár týdnů jásal nad úlevou po alnagonu, a ještě po něčem po operaci sítnice. Ale dvojnásobné bolesti po vysazení trvaly stejně dlouho jako braní.

Pampeliška (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Ještě je jedna možnost...Najít příčinu je asi leitmotivem celé medicíny. Ale současně se tomu vehementně brání tím, jak exceluje v potírání projevů nemoci, tedy i bolesti.
Dokonce existují už i centra na léčbu bolesti...tak si říkám, proč neexistují centra na hledání příčin bolesti???

Janka (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Ještě je jedna možnost...Někdy bohužel ne....:-(
Když ano, tak je to samozřejmě super!

Jarry (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Ještě je jedna možnost života. Najít příčinu bolestí a tu se pokusit vyléčit. Někdy se to i povede.

Janka (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

Návyk ? Jak kdo ! ...Ano, určitě s Tebou souhlasím - pokud je volba buď život bez opiátů s denním trápením se krutými bolestmi nebo život s opiáty, ale se snesitelnými bolestmi, vždy zvolím to druhé. Tak by to mělo být.

Lilian (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

Nikdo ti nechce ubližovat, Robko, Luciana se dovoláváš zbytečně, jeho příběh je jiný. Tvůj život ještě vlastně nezačal, život bez drogy neznáš. A to je zřejmě to, čeho se bojíš, život bez drogy

Robko (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

Luciano napísal čistú pravdu... je to život na dlh ,,nechválím sa, naozaj nie som taký že sa chválím..možno z toho ako niečo napíšem si to myslíte, keď som HIGH a euforia je velmi silna mozno to tak vyznie cez príspevok, no v reále taký nie som, Luciano dakujem podrzal si ma....a ty velmi dobre vies aky mmam problem dakujem

Pampeliška (So, 31. 8. 2013 - 09:08)

Robko ale problém má a...Ano, já jsem nečetla celý Robkův příběh, reagovala jsem jen na ten poslední příspěvek.-samozřejmě, že každé chování má svou příčinu.
Jak svou "nezávislost" prezentují závislí, je taky známo. Ostatně to znám sama na sobě , jak jsem to měla kdysi s chlastem. Věděla jsem, že moje konzumace už je problematická, ale do poslední chvíle jsem se snažila to utáhnout, i když jsem věděla, že je jen otázkou času, kdy to nepůjde, kdy to praskne. A tak se také stalo.
Když se člověku daří to tak dobře skrývat před okolím, musí pak bojovat sám se sebou-tou částí, co si uvědomuje ten průser, a tou částí, co si v něm ze společenských důvodů přeje zůstat co nejdéle.

zdravy (So, 31. 8. 2013 - 07:08)

V prvních příspěvcích...Krasne napisana syrovosti a surovosti. Tu na fore som raz cital, ze jeden chlapik berie 12 rokov pervitin a nikto o tom nevie. Z toho 6 rokov vnutrozilne. Ma rodinu, priatelov dobru pracu ale narocnu a vdaka previtinu ju zvlada. Nie je zavisly a ma to pod kontrolov. Ja som snad vacsiu somarinu necital. Ze ma to pod kontrolou a nie je zavisly. Bodaj by si nemyslel, ze nie je zavisly, ked si pervitin aplikuje 3 krat do tyzdna :))))) Keby tak susil fungovat bez pervitinu par mesiacov bol by som zvedavy ako znasa surovost a syrovost tohto zivota :))))

Lilian (Pá, 30. 8. 2013 - 23:08)

Robko ale problém má a...V prvních příspěvcích Rob ko tvrdil, jak má vše pod kontrolou, jak nebere několik dní nebo týdnů (Již ale nedodal, co bere jiného). Je to velmi smutné, jestli začal někdy v šestnácti letech, tak vlastně byl bez tramalu jen jako dítě. A tak ani neví, jak svět funguje ve své syrovosti i té surovosti

Reklama

Přidat komentář