Reklama

Tramal

luciano (Út, 6. 8. 2013 - 11:08)

Ano, Pleumolysin aj Panadol ultra obsahujú Kodeín, ale to by Lucy išla z dažďa pod odkvap. Vymenila by jednu závislosť za druhú.DXM so skúšal aj ja, ale je to veľmi nebezpečný liek - spôsobuje srdcovú aritmiu a to nie je žiadna sranda. Modafen obsahuje ibuprofén a pseudoefedrín, ale toho pseudoefedrínu je tam málo. Mne sa pri ataku depresie osvedčila kombinácia 7 tabletiek Coaxilu a 5 tabletiek Modafenu užitých naraz. Táto kombinácia mi prináša veľmi podobné pocity ako po tramale, ak nie dokonca lepšie.

Robko (Út, 6. 8. 2013 - 02:08)

Luciano, veľmi dobre vieš že existujú veľmi voľnopredajné lieky ktoré by luci pomohli...lenže Luci, sú veľmi drahé....keby si kupila pleumolysiny alebo panadol ultra a vyfiltrovala z neho paracetamol to by aj šlo...naviac aj lacny stopex velmi ucinne pokriva abstaky z opiatov----Luciano sam o tom viem....pozri si to hlbšie a uvidíš že dextrometorfán nie je iba NMDA receptorový antagonista ale tiež sa viaže na mú opioidné receptory!!!!! tato kombinacia by jej zabrala a keby si kupila modafen ...možno by dačo pomohlo aj to....ináč momentálne že vraj je tramal ťažko zohnateľný?...hocikedy ho kúpím v lekárni...aj dva krát za týždeň si ho môžem bez predpisu kúpiť :P

Pro Luci (So, 3. 8. 2013 - 13:08)

Kdyby sis přecejen Tramal sehnala, tak si ho hlavně nedávej hned na herák, ale až tak po denní pauze. Mě to tedy ale jako dobrý nápad nepřipadá. Navíc dnes sehnat Tramal načerno je už docela problém a žádný lékař ti ho jako substituci na heroin nepředepíše. Možná tak subutex, ale po mé zkušenosti subutex je jen přechod z nelegální drogy na legální. Je to už ohraná písnička, ale skutečnou pomoc ti opravdu nabídnou jen odborníci, nejlepší co můžeš udělat je na vše se vykašlat a odjet na rok někam na komunitu. Bohužel ani to neznamená záruku úspěchu, boj se závislostí na opiátech je boj na celý život. Proklínám den kdy jsem si poprvé dala Tramal a proklínám den, kdy jsem si myslela, že mě z toho dostane subutex. Nadávala jsem tady na všechny, kteří doporučovali léčbu antidepresivy a psychoterapie, ale dnes už uznávám, že je to po pobytu na komunitě druhá nejlepší věc, kterou pro sebe můžeme udělat.

luciano (Pá, 2. 8. 2013 - 14:08)

luci, odporúčam ti, aby si sa obrátila na protidrogovú poradňu, google ti vyhľadá spústu možností. Pomocou tramalu sa závislosti nezbavíš, ale prejdeš na závislosť inú, takže ti takúto možnosť liečby neodporúčam. Bohužiaľ, lekársku pomoc budeš musieť vyhľadať, ale psychiatri sú zo zákona povinní mlčanlivoti, takže sa o tvojej závislosti a liečbe nik nedozvie. A bez predpisu neexistuje žiaden liek, ktorý by ti pomohol závislosti sa zbaviť.

luci (Čt, 1. 8. 2013 - 17:08)

pocula som ze tramal pomaha ale je bohuzial na predpis.

luci (Čt, 1. 8. 2013 - 17:08)

pocula som ze tramal pomaha ale je bohuzial na predpis.

luci (Čt, 1. 8. 2013 - 17:08)

ahojte som zavisla od heroinu a chcela by som prestat lenze mavam strasne krizy a doktorke nechcem ist aby som to nemala v papieroch poradte mi ake lieky mi pomozu a su bezne dostupne?? dakujem

Míla (Čt, 1. 8. 2013 - 15:08)

Dave2, ano tramal pôsobí na......jen souhlas s Lucianem.Zažil jsem dosti těžkou odvykací kůru z tramalu, očistec - už nikdy více ...prostě najednou jsem v tom lítal - Sodoma-Gomora, už to neberu, ale AD musím. Myslím, že snad nejsem narušená osobnost dle Dave2...

Peter (Pá, 26. 2. 2021 - 14:02)

Koľko trvala odvykacia kúra

luciano (Po, 29. 7. 2013 - 14:07)

Dave2, ano tramal pôsobí na ľudí rôzne, ale netreba jeho návykový potenciál podceňovať. Aj z malých a nepravidelných dávok sa môže vyvinúť ťažká závislosť.
Ty opovrhuješ feťákmi, ale možno sa sám feťákom staneš, ak budeš stále tramal užívať aj keď len rekreačne. A vtedy pochopíš, že feťáci môžu za svoju závislosť len zčasti a že sú to vlastne len obete. Veď feťáci nechcú nič iné, len byť šťastnými. Je to taký veľký hriech? Feťáctvo je duševná choroba ako každá iná a lieči sa prostredníctvom psychiatrickej vedy. Radím ti, nikdy nikoho neodsudzuj, pretože sa ti to môže vrátiť a to, čo tak odsudzuješ sa môže u teba ľahko objaviť a potom uvidíš, aký si bol nespravodlivý a ako si sa mýlil.

Dave2 (Po, 29. 7. 2013 - 05:07)

luciano, díky, aha, tak...Gita: Tramal působí na jednotlivé lidi velmi různě. Mamka si jednou tramal vzala, protože jí bolel zub a po chvíli upadla do silné omámenosti, následovalo zvracení a přešlo to až druhý den - Už nikdy tramal, řekla. Možná náhoda, ale tramal jsem dal nedávno manželce při bolestivé menstruaci - byla naprosto odrovnaná, totálně omámená, říkala, že cítí vynechávání tepu - Nikdy tramal ! - jak vidíte, dvě identické negativní reakce.
Občas si nechávám Tramal napsat, protože mi, stejně, jako Vám dodává energi a pomáhá při depresi, i z části jako SSRI působí..
Co se týká závislosti, nemáte se čeho obávat, tramadol 150mg beru již roky, kdykoli cítím, že by mi mohl pomoci a stále jednu 150mg tabletu, když jsem si minule vzal dvě, lepší efekt to nemělo, takže již 5 let na jedné 150mg - žádná závislost, ani návyk - to jsou jen strašidla na lidi, aby nebrali to, co jim dělá dobře, také nesouložíte na veřejně přístupném místě, tak typ averze je stejný.. Vy jistě také opovrhujete "feťáky" protože si dělají dobře, máte k tomu odpor, nebude z Vás "fetka" nebojte, jedna 150mg tb. bude stále dostačující.. Máte radost ?
Potom jsou zde ti "feťáci" ti to nevezmou, jako Vy, nebo Já, jako podpůrný prostředek, oni v tom vidí sythetický opiát a chtějí se "sjet", tak těch tablet vezmou třeba 10, je to blbost, ale je to tak, jsou to narušené osobnosti, co dodat.

robko (Ne, 28. 7. 2013 - 21:07)

jarda-400mg je okk ale nesmie sa dať naraz tyh 400mg rozumieš??? rozdeliť na rano obed vecer...je to aj na papieri...ja beriem 1500hocikedy aj viec mg a to roky...a nic mi nie je som zdravi aj psychicky aj fyzicky

robko (Ne, 28. 7. 2013 - 21:07)

Marika-tvoje davky su super...maximalna doporucena davka je 400miligramov...a dokonca mas 100ky...to je slabšie pretože su s riadenym uvoľnovaním-tie tabletky...12hodin ju mas v zaludku a postupne ju zaludok trávý...ak na akutnu bolest potrebujes ..tak su lepšie kvapky a kapsuly a efekt za par minut citiš...alebo rozdrviť tu tabletku....no a k tym davkam...beries pomerne malo a mas bolesti ...nezneuzivas to....ja beriem niekedy 25tabliet 100mg....potom si tyzden nedam potom zase dam...ked sa k tomu dostanem neviem odolať...ale našťastie poslednu dobu sa už neda tak rychlo zohnať tato vec...takže som uz viac percent z celeho casu cisty ako pod vplyvom...keby som si to vedel dpče rozdelit na davky ako ty...ale u mna to nejde ked sa k tomu dostanem vsetko zjem :(

Jarda (So, 27. 7. 2013 - 10:07)

Robko, kolik tablet a jak...Milá Marie,
Užívám taky Tramal na bolest, více jak 10 let. Bral bych na Tvém místě nejnižší možnou dávku, která Ti bolest sníží na takovou úroveň, že budeš moci celkem normálně fungovat. Určitě bych nebral denně 400 mg, jak Ti radí Robko. Tramal je dobrý sluha, ale špatný pán. Jinak mně řeklo více lékařů neurologů, že relativně nízké dávky (cca 100 mg denně) mohu užívat až do konce života. Řekli to ale s tím, že už nejsem nejmladší, je mně přes padesát. Řekli, že kdyby mně bylo dvacet, hledali by jiné řešení. Tramal je považován za výborný lék na chronickou bolest pro poměrně malé vedlejší účinky, ale hlavně pro minimální, pokud vůbec nějakou, orgánovou toxicitu. Riziko závislosti je údajně velmi nízké (Když ale závislost vznikne, je pak velice silná, jak je vidět i z této diskuse.) Opatruj se, ať Tě bolest trápí co nejméně. Jaroslav.

Robko (Pá, 26. 7. 2013 - 22:07)

ahoj Marie, ja ho beriem na čierno na zlepšenie nálady, čo oukej nie-je...som si vedomí,,,ty ho ale užíváš na chronickú bolesť, takže to je iná vec,,,maximálná dávka tramadolu denne by mala byť 400mg...takze z tvojich 100mg tramíkov 4kusy...odporucoval by som dva rano dva vecer kedze su s prelzovacim uvolnovanim,,,,ked mas 50mg kapsuly alebo kvapie ...tie píšú-účinkujú do pol hodinky, tie su s okamžitým uvoľnovaním a maly by sa uzivat tak isto 400mg denne...ale rozdelene na 4denne davky...tramal retard 100,150 a 200 mas 12hodin v žalúdku a pomaly sa ti to uvolnuje...ak nahodou ta chyti strasne silna bolesť...mozes tabletku rozdrviť...a bude to oukejjj...ináč existuje aj liek NOAX UNO v ktorom je taktiež tramadol...su aj v kvapkach 20ml a 50ml...aj v tabletkach 100/200/300mg....tie sa zase maju uzivat raz denne pretoze su s preedlzovanym uvolnovanim 24hodnín...nie 12, velm tazko sa drvia su strasne tvrdé aby ich zaludkova kyselina hned nestravila...momentalne uzivaam prototyp tramalu ktorý je na trhu pol roka.....PALEXIA-tapentadoli hydrochloridum...teraz ako ho zacnem bravat mam tie iste pocity ako ked som zacal tramal brat...vsetko je nadherne...všetkooo...ale už ho asi nebudem mat...dostal som sa ku sto kusom 100mg tabletiek...ktore mam od jedneho rakovinára čo má mesiac do konca života...je to ako heroín....vydaj PALEXIE je viazaný na recept plus na osobitné tlačivo-papier ktory je uvereny na ambulancii bolesti je to neaky specialny recept na opiaty...je to recept s modrym šikmým pruhom

Robík-robko (Pá, 26. 7. 2013 - 21:07)

Jarda,,mne je dobre aj bez tramalu celkom...ale s tramalom som SUPERMAN ...proste mi ide karta dari sa mi vsetko si uzivam a vsetko stíhám je to nadhera aj po vyse 7rokov..

Marie (St, 24. 7. 2013 - 10:07)

Robko, kolik tablet a jak silných denně bereš? Mám Tramal 100 a nejvíc si vezmu dva za den. Je to málo nebo moc? Mám to od doktora na chronickou bolest už pět let. Někdy pomůže, někdy jen bolest zmírní. Zajímají mě zkušenosti ostatních. Už jsem tu dlouho nebyla, byly jiné problémy.

Robko (St, 24. 7. 2013 - 10:07)

dakujem Jarda.. viem že keď dosiahnem bod keď mi tramal bude robiť už problémy...tak určite navštívím odborníka no zatiaľ mi ešte stále viac dává ako berie...asi tak 80%pozitivum 20%negativum...ked sa to prekopne a bude viac toho zlého určite to začnem riešiť, tramal som začal užívať nie na bolesť ale mal som depresie a podobne ako aj LUCIANO a iný z tohoto fora sme ho začali takto zneužívať pretože sme zistili ako nadherne pôsobí proti depresiám, je to niečo ako keby sme sa druhý-krát narodili...hlavne tie začiatky...to sú najkrajšie časy

Robko (St, 24. 7. 2013 - 09:07)

AHOJTE, CHCEL BY SOM VEDIEŤ AKO JE NA TOM NÁŠ PRIATEĽ DAGON, PÍSAL SEM RAZ SVOJ E-MAIL...LUCIANO, TY HO NEMÁŠ NÁHODOU?

Jarda (Po, 22. 7. 2013 - 16:07)

Luciano retenciu moču nemám...Ahoj Robko,
Vím, že nemám právo Ti radit, ale když tu píšeš, tak to udělám. Dávky léků, které užíváš, jsou strašně vysoké. Možná jsi mladý, a tak to tělo dlouho vydrží, ale jsou změny, které mohou probíhat pomalu, plíživě, a poznají se až za mnoho let, někdy za desítky let. Dodneška nikdo neví, jestli není nějaká souvislost mezi užíváním podobných léků (ale i antidepresiv) a mezi některými chorobami starších lidí, jako Parkinsonovou chorobou a hlavně stařeckou demencí (Alzheimer). Osobně užívám více jak deset let TRAMAL proti bolesti, ale vůbec by mě nenapadlo zvyšovat dávku. Naopak, beru si nejmenší možnou, a to i za cenu, že bolest nezmizí, jen se sníží. Předpokládám, ale mohu se mýlit, že ty léky bereš, protože máš nějaké problémy. Ale možná by se ty problémy daly řešit i jinak. Jsi nešťastný? Trpíš osamocením? To všechno je řešitelné (alespoň částečně) a možná bys takovými dávkami léků tělo krmit nemusel. Určitě mu to neprospívá. I já vím, že TRAMAL přináší (a to i ve velmi malé dávce) velmi příjemné pocity. Moje osobní zkušenost je, že stejné pocity, stejný stav se dá dosáhnout i jinak. Byl jsem zvyklý meditovat (a bylo to velmi nedokonalé, spíš jen určité cvičení s koncentrací na dech, nebo snaha o spojení se Stvořitelem Vesmíru) a někdy, ne moc často, jsem při tom (po tom) zažíval stav nadpozemského blaha. Byl to nejkrásnější stav, který jsem v životě poznal a přál jsem si, aby trval pořád. Ale věděl jsem, že to nejde, a s vděčností jsem přijímal, když se ten stav jednou, dvakrát týdně dostavil. Když jsem pak začal užívat TRAMAL, postupně jsem si uvědomoval, že cítím něco velmi podobného, a cítil jsem to skoro pokaždé, když jsem si tabletu vzal. Třeba bys mohl zkusit nějaká meditační, nebo koncentrační cvičení a bylo by Ti lépe a mohl bys ty vysoké dávky léků snižovat. Bojím se, že Ti mohou v průběhu let velmi ublížit. Opatruj se! Jaroslav z Ostravy.

Reklama

Přidat komentář