Reklama

10 nejpodivnějších jídel, která překvapí vášnivé cestovatele

Lidé, kteří nevydrží sedět za pecí a s nadšením se vydávají do světa, se shodují na tom, že na cestování je přitahuje hlavně množství nových zážitků. Jejich touha po dobrodružství ale mnohdy končí nad plným talířem.

Pro někoho může být například netopýr odpornou okřídlenou myší, pro jiného zase lahodným předkrmem. Autoři webových stránek VirtualTourist.com (www.virtualtourist.com) zveřejnil 10 nejkurióznějších jídel, s nimiž se mohou světoběžníci setkat.

1. Dortík z vepřové krve, Tchaj-wan
Na Tchaj-wanu je tato cukrovinka k dostání běžně na ulici. Prodává se na dřevěném klacíku jako u nás nanuk.

2. Živá chobotnice, Jižní Korea
Zatímco ani suchozemce nepřekvapí nehybné sépiové kroužky, v Jižní Koreji se hlavonožci připravují zatraceně čerství. Dokonce tak, že se na talíři hýbou. Znalci proto radí při jídle sebou hodit.

3. Kobylky, Uganda
Vařený i syrový, s křídélky a nožičkami nebo bez, tento hmyz, chytaný během období dešťů, patří k místním nejoblíbenějším jídlům.

Reklama

4. Holub, Francie
Přestože jsou holubi považováni za špinavého a nemoci roznášejícího městského opeřence, ve Francii končí jako drůbež na talířích v nejluxusnějších restauracích.

5. Durian, Malajsie
Na mnoha hotelích v jihovýchodní Asii visí cedulky se zákazem vstupu s tímto ovocem.
Jeho majitel by se totiž díky specifické „vůni“ tohoto plodu mohl stát podezřelý, že
neudržel své útroby na uzdě. Místní ale milují jeho chuť vzdáleně připomínající mandle.

6. Lutefisk, Norsko
Treska se marinuje v louhu sodném tak dlouho, až z ní vznikne jakási gumovitá hmota. Přestože se může zdát, že jde o jedno z nejodpornějších jídel, ve Skandinávii patří k těm nejpopulárnějším, které nesmí chybět na vánoční tabuli.


7. Červi, Austrálie

Larvy nočních motýlů jsou bohaté na bílkoviny a jsou hlavní součástí stravy domorodců v nehostinném australském vnitrozemí.

8. Hadí víno, Vietnam
Tento drink je považovaný za léčivý. Obsahuje hadí krev a lahve s ním navíc obsahují skutečné hady, štíry a jiné potvůrky.

9. Oslí maso, Itálie
Na italském venkově vám rádi naservírují sendvič s oslím masem, upraveným jako pršut.

10. Pštros
Pštrosí maso je chudé na cholesterol a v posledních letech si získává oblibu po celém světě. Labužníci si libují nad pokrmy z největšího ptáka světa, ať jde o hamburgery nebo omeletu z jeho vajec.

Zdroj: Plus

Reklama

Komentáře

majkl (Ne, 17. 1. 2010 - 12:01)
a co cikanska kuchyně? nejčko mi dal jeden známy recept jmenuje se goja a to: střívka si připrav ,nacpi tam těsto na placky do toho jebni maso jakekoliv nebo salam nebo párek  nech to 45minut vařit a pak to jebni do trouby zapect asi na 15 minut muže to byt dobre
Srandista (Ne, 17. 1. 2010 - 13:01)
Ve frontě u řezníka stojí policajt a hned za ním cikán. Policajt žádá: "Dejte mně 20 deka cikánské pečeně." A cikán na to: "A mně dajtě tri kila z teho žandára!"
Václav (Pá, 11. 6. 2010 - 16:06)
Ten dortík z krve jsem na Taiwanu ochutnal a bylo to jediné jídlo za celý pobyt, ketré mi nechutnalo. Takže nedoporučuji. Je to blemt.
Kulík (Po, 28. 6. 2010 - 09:06)
Ten dortík z krve jsem na...Před dovolenou si vždycky kupuju léky, pro případ že by mi nějaké jídlo nesedlo nějaká probiotika (třeba actiLac), a zjistil jsem, že přes internet je to levnější. Tak to všude píšu, aby lidi ušetřili http://eshop.farmax.cz/
Reklama